Anders Kjøller kan i disse dage fejre sit 25-års jubilæum i herretøjsbutikken 'Kjøller' på Slotsgade. Foto: Martin Warming

Anders Kjøller kan i disse dage fejre sit 25-års jubilæum i herretøjsbutikken 'Kjøller' på Slotsgade. Foto: Martin Warming

25-års jubilar: "Det har været fedt at se Hillerød udvikle sig til en bedre og bedre by"

Anders Kjøller kan i disse dage fejre sit 25-års jubilæum i herretøjsforretningen 'Kjøller' - og han er klar til at snuppe 25 år mere

Af
Martin Warming

jubilæum Der har været tøjbutik på hjørnet af Slotsgade og Møllestræde i en menneskealder. Så længe har Anders Kjøller dog ikke været med, selv om det efterhånden er blevet til en hel del år.

I disse dage kan Anders Kjøller således fejre sit 25-års jubilæum i herretøjsforretningen 'Kjøller' på Slotsgade 37.

"Det har været 25 fantastiske år. Det har været fedt, at se Hillerød udvikle sig til en bedre og bedre by. I Hillerød har vi det hele samlet meget tæt her i bymidten i modsætning til mange andre byer, der mere eller mindre er faldet fra hinanden, fordi man har flyttet handlen væk fra bymidten. Vi har formået at holde sammen på bymidten, og det, der er kommet til, er blevet bygget ud fra den gamle bymidte, og det synes jeg er meget klogt gjort," lyder det fra Anders Kjøller.

Anders Kjøller har forretningen sammen med sin far Søren Kjøller, der tidligere på året kunne fejre sin 80 års fødselsdag.

Anders Kjøller startede i sin fars tøjforretning i 1993, og i 2003 købte han sig ind i forretningen. Selv om faderen ikke har planer om at gå på pension lige med det samme, så er Anders Kjøller for længst blevet kørt i stilling til at overtage den kendte herretøjsforretning, der har båret navnet 'Kjøller' siden starten af 80'erne - og som stadig lever i bedste velgående.

"Jeg tror, at det har meget med service at gøre, og at folk ved, hvad de kan få her. Mange mænd kan godt lide at gå ind i en butik og vide, at de kan få det, som de skal bruge og samtidig få noget god vejledning," siger 25-års jubilaren.

Ingen metaltræthed

Anders Kjøller glæder sig til 'Køb lokalt’-dagen på lørdag, der skal være med til at fremme lokal handel i Danmark.

"Jeg synes, at den her kampagne er super god. Det er vigtigt, at vi bliver mindet om, at det er vigtigt, at vi bruger vores lokale butikker, og jeg er sikker på, at hvis man gør det rigtigt - altså yder en god service og er der for kunderne - så er der stadig rigtig mange mennesker, der stadig vil handle i 'rigtige' butikker. Personligt kan jeg godt lide at få den oplevelse, det er at gå ud og handle og få den kontakt med andre mennesker. Jeg synes også, at det kan være en oplevelse bare at gå rundt i byen," siger Anders Kjøller, der selvfølgelig har mødt og lært et hav af mennesker at kende i løbet af sine 25 år i den lokale herretøjsforretning.

"Man møder mange mennesker i løbet af så mange år, og det er jo fedt. Jeg tror også, at vores kunder er glade for, at de ser kendte ansigter, når de kommer herind," siger han.

De er de færreste mennesker, der er 25 år på den samme arbejdsplads, men Anders Kjøller er klar til at snupper 25 mere hos 'Kjøller'.

"Det regner jeg da med. Jeg har da en forventning om, at jeg skal være her mange år endnu. Jeg har i hvert fald lyst til det, og jeg tror også, at vi nok skal overleve på trods af internethandlen," lyder det fra Anders Kjøller.

Sæt pris på din by – Køb lokalt

Lørdag 27. oktober 2018 holdes ’Køb lokalt’-dagen i Hillerød, Holstebro, Assens og Hærvejsklyngen, og næste år er det ambitionen, at hele Danmark skal holde ’Køb lokalt’-dag. Bag kampagnen står blandt andre De Lokale Ugeaviser, De Samvirkende Købmænd og Landdistrikternes Fællesråd. Formålet med kampagnen er at styrke bevidstheden om, at et mangfoldigt og bæredygtigt Danmark forudsætter lokale fysiske butikker og lokalt betalende kunder. Hillerød Posten bakker aktivt op om kampagnen og bringer i disse uger en lang række artikler om det lokale handelsliv. Derudover deltager Hillerød Posten i distributionen af materiale til butikkerne som bannere, klistermærker, plakater med mere.

Publiceret 25 October 2018 11:00