Arkivfoto: Mette Dolmer Thygesen

Arkivfoto: Mette Dolmer Thygesen

Flere partier kom med i budgetforlig

Både SF og Enhedslisten kom alligevel med i årets budgetforlig i Hillerød

Af
Mette Dolmer Thygesen

Både SF og Enhedslisten tilsluttede sig alligevel budgetforliget om Hillerød Kommunes økonomi de næste fem år.

Det skete på byrådsmødet onsdag aften, hvor forligspartierne i 11. time havde fundet penge til, at lærerne alligevel ikke skal undervise mere i folkeskolerne og til aktiviteter for ældre.

SF med

SF havde på forhånd meldt ud, at netop besparelserne på lærernes undervisningstid var en af de helt store knaster, og partiet valgte at trække deres alternative budgetforslag tilbage og i stedet tilslutte sig det forlig, som S, V, Radikale, K og DF havde indgået.

"Nu kom der en udmelding her i - ikke 11., men 12. time, om at at tilføre de 7,5 millioner kroner til budgettet. Det er dejligt, og det gav anledning til, at vi gav det en overvejelse mere. Nu hvor lærerne ikke skal undervise mere, og der bliver flere penge til plejecentrene, kan vi godt tilslutte os budgettet," sagde Peter Langer fra SF.

Gerne andet budget

Også Enhedslisten tilsluttede sig alligevel budgetforliget og fik også her i sidste øjeblik inden vedtagelsen indført, at kommunen fortsat skal se på, om Teglgårdssøen kan blive en rigtig badesø.

"Enhedslisten havde gerne lavet et andet budget, hvis vi havde flere mandater, men nu er det kun mig, og jeg må indse, at jeg ikke kommer til at bestemme det hele," sagde Tue Tortzen og mente, at der var mange gode ting i budgettet, men at kommunen på mange områder også "ruller en snebold foran sig" ved at skære på vejvedligeholdelse, forebyggelse med mere.

Nye Borgerlige ikke med

Mette Thiesen fra Nye Borgerlige stod som den eneste i byrådet uden for budgetforliget. Nye Borgerlige præsenterede i stedet deres eget budgetforslag, som blandt andet fjerner de sociale viceværter i almen boligbyggeri og fjerner kommunens integrationsteam.

"Integration er et personligt ansvar," sagde hun.

Partiet ønsker blandt andet også at indføre tre timers gratis parkering på de kommunale p-pladser i Hillerøds bymidte.

Læs mere om budgetforliget i Hillerød Posten på tirsdag.

Publiceret 11 October 2018 11:50