Foto: Klaus Lehrmann

Foto: Klaus Lehrmann

Mulighederne stod i kø til årets FrivilligBørs

Udveksling af aftaler mellem foreninger, erhvervsliv, kommune og uddannelsesinstitutioner blev en succes, fortæller frivilligcentret

Hillerødborgere på tværs af sektorer og brancher mødtes 27. september i Truckhallen til FrivilligBørs 2018, og her stod mulighederne for at bytte, samarbejde og danne netværk i kø.

"Frivilligbørsen handler om at bytte – og det kan være alt lige fra gode erfaringer til lån af lokaler, kurser eller rådgivning. Vi skal lave aftaler med hinanden med det mål at styrke det frivillige arbejde i kommunen," sagde borgmester Kirsten Jensen, inden hun som Børsboss ringede FrivilligBørsen i gang for de godt 150 deltagere.

Anderledes ramme

En FrivilligBørs er en anderledes ramme for den udveksling, som sker i forskellige sammenhænge rundt om i kommunen hver dag, og FrivilligBørsen bidrager til at styrke samarbejde og netværksdannelse mellem mange forskellige, lokale parter og aktører, som måske normalt ikke ville mødes.

Foto: Klaus Lehrmann

Foto: Klaus Lehrmann

"Det at samle engagerede repræsentanter fra hele foreningslivet, fra erhvervslivet, fra uddannelsesinstitutioner og fra kommunen om at skabe værdi sammen - det er stort. Men vigtigst af alt er, at det virker," udtaler Anette Nielsen, centerleder for Frivilligcenter Hillerød, i en pressemeddelelse.

110 aftaler

Der blev indgået 110 formelle aftaler på børsen. Dertil kommer de mange visitkort med mails og telefonnumre, som blev udvekslet mellem deltagerne. Det er dog kvaliteten af aftalerne og muligheden for at realisere dem, der er det vigtigste – ikke antallet, mener Anette Nielsen:

Foto: Klaus Lehrmann

Foto: Klaus Lehrmann

"Det fantastiske er, at det, som FrivilligBørsen dannede ramme om, jo ikke forsvinder, når lyset er slukket. Der skal afholdes kaffemøder, som måske bliver til konkrete aktiviteter og nye samarbejder, som igen fører til nye muligheder. Det bliver rigtig spændende at følge", udtaler Anette Nielsen.

Det er anden gang, at Frivilligcenter Hillerød tager initiativ til en FrivilligBørs i Hillerød, første gang var i 2015. Begge gange er det sket i forbindelse med fejringen af den nationale frivillighedsdag, Frivillig Fredag, som i Hillerød i år blev fejret på en torsdag.

Mdt

Publiceret 10 October 2018 18:00