Region Hovedstaden sikrer penge til at flytte Brødeskov Station - eller trinbræt om man vil. Arkivfoto: Martin Warming

Region Hovedstaden sikrer penge til at flytte Brødeskov Station - eller trinbræt om man vil. Arkivfoto: Martin Warming

Nu er der penge til at flytte Brødeskov Station

Region Hovedstadens politikere har indgået et budgetforlig, hvor de sikrer flytningen af Brødeskov Station

Politikerne i Region Hovedstaden har sikret penge til at flytte Brødeskov Station over på den anden side af Lyngevej til Nørre Herlev, står der i årets budgetaftale.

Adgangsforholdene til stationen i Brødeskov længe har været et stort problem for både borgerne i Nørre Herlev og skolebørnene fra Gørløse, som går på Brødeskov Skole fra 6. klasse. De elever, der tager toget, skal nemlig gå langs Lyngevej, hvor der hverken er cykelsti eller fortov, når de skal til og fra skole. Det var en sag, som lokalpolitiker Lars Ole Skovgaard (V) fra Gørløse og Mathias Skarby, der er formand for Brødeskov Lokalråd, tog op i sommer i et brev til politikerne i Region Hovedstaden og Hillerød Kommune - og som Hillerød Posten dengang skrev om.

"Lyngevej er stærkt trafikeret i myldretiden, og der køres generelt hurtigere end den tilladte hastighed på 50 km/t, og der kører også mange store lastvogne. Den vej er hamrende farlig," sagde Lars Ole Skovgaard dengang til Hillerød Posten.

Lokalbanerne er en livsnerve

Og nu er flytningen af trinbrættet så kommet med i budgettet:

"Lokalbanerne er en livsnerve i Nordsjælland, men infrastrukturen er gammel og slidt. Vi har derfor afsat 42,9 mio. kr. i alt, så borgerne i Nordsjælland i fremtiden kan komme hurtigt og effektivt frem. Sporene på Gribskovbanen skal fornys. Brødeskov station flyttes til Nørre Herlev, hvilket vil skabe mere sikre skoleveje. Vi skal analysere, hvordan Hillerød Station kan ombygges til at rumme trafikken til Nyt Nordsjællands Hospital. Og vi skal sætte andre analyser i gang, der hjælper os med at planlægge og finansiere kommende investeringer i lokalbanerne," skriver politikerne i budgetforliget.

Forligspartierne har også afsat 5,1 mio. kr. af til, at bus 375R mellem Hillerød Station og Rungsted Kyst Station kan komme hurtigere frem. Der er også afsat 7,3 millioner kroner til et forsøg med en brintbus, som skal køre på flere af regionens busruter, og for en million kroner vil regionen undersøge mulighederne for fossilfri drift af lokaltogene.

Mdt

Publiceret 05 October 2018 07:00