En 1.000 kvadratmeter stor udstilling med print af kalkmalerierne i Det Sixtinske Kapel rykker ind i nedlagt butik i Gallerierne i Hillerød. Carsten Larsen og Margit Borring glæder sig til, at Michelangelo kommer til Hillerød. Foto: Erling Madsen

En 1.000 kvadratmeter stor udstilling med print af kalkmalerierne i Det Sixtinske Kapel rykker ind i nedlagt butik i Gallerierne i Hillerød. Carsten Larsen og Margit Borring glæder sig til, at Michelangelo kommer til Hillerød. Foto: Erling Madsen

Verdensberømte kalkmalerier udstilles i tom butik i Gallerierne

En tom butik i Gallerierne skal bruges til stor udstilling

Af
Martin Warming

Nu kan du slippe for at rejse helt til Rom for at se Michelangelos fascinerende udsmykning af loftet i Det Sixtinske Kapel.

De fascinerende malerier tages nemlig - på sin vis - ned fra loftet og kommer til Hillerød.

Den 12. oktober rykker en 1.000 kvadratmeter stor udstilling med print af de berømte kalkmalerier ind i den tidligere Netto-butik i Gallerierne.

"Vi fik mulighed for at få udstillingen, der kører rundt i Europa – men det er jo ikke nemt at få plads til så stor en udstilling i en længere periode. Så vi måtte tænke utraditionelt", fortæller direktør Carsten Larsen, der er direktør i FrederiksborgCentret.

FrederiksborgCentret har derfor allieret sig med Hillerød Kunstforening, som bemander udstillingen 'Michelangelo – A Different View', hvor gæsterne fra fredag den 12. oktober og tre måneder frem får en lydmæssig rundtur via en audioguide, der fortæller om de mange billeder med inspiration fra biblen.

Tæt på

Michelangelos malerier – hvor de udstrakte hænder er det mest kendte – besøges hvert år af 5,5 millioner mennesker i Det Sixtinske Kapel i Vatikanet, hvor de sidder 22 meter oppe i loftet. Siden de blev malet i 1473-81 har de vakt beundring for de mange detaljer og malerens eminente teknik.

I forbindelse med en restaurering af Det Sixtinske Kapel fra 1982-94 blev der taget billeder af malerierne i formatet 20x25 cm. De er nu digitaliseret og printet, så detaljerne og farverne står klart og tydeligt – og ved at stå foran dem, får betragteren en helt anderledes og unik mulighed for at nyde Michelangelos utrolige teknik. Faktisk er det jo kun Michelangelo og de eksperter, der restaurerede kapellet, som har set billederne så tæt på.

"Vi har en tradition i Hillerød for at samarbejde på tværs og for os er det en stor ting, som kommer til byen," fortæller Margit Borring, der er formand for Hillerød Kunstforening.

'Michelangelo – A Different View'

Udstillingen kan ses i den nedlagte butik i Gallerierne fra den 12. oktober til den 13. januar. Hillerød. Der er åbent tirsdag-søndag mellem klokken 12 og 16 - torsdag til kl. 19. Det koster 150 kroner for voksne, og ét barn under 17 år kommer gratis ind ifølge med en voksen - eller 80 kroner. Billetter kan købes på www.frederiksborgcentret.dk

Publiceret 04 October 2018 18:00

Tjener Boldt på besøg i Alsønderup

Foredrag Skuespiller Per Pallesen kommer på besøg i Kulsviergården i Alsønderup og holder foredrag om et langt liv i dansk revy og teater. Det er Lanbosenior Nordsjælland, der arrangerer foredraget i Kulsviergården, hvor alle er velkomne. hvor der også serveres kaffe og kage.

Lokale unge med i familiemusical

Per Pallesen er kendt for en lang række roller ikke mindst på revyscenen og i TV. Man behøver blot sige ”osse li’e på en studs” og ”Yes my boys”, så husker de fleste danskere Per Pallesen som Mathiesen i et forrygende samspil med Tommy Kenter.

Festskrift skildrer 50 år med Alsønderup Fester

Også i rollen i Matador som tjener på Jernbanerestauranten, Severin Boldt husker mange Per Pallesen. Desuden har han været instruktør i flere revyer og på teatret.

Det foregår torsdag 31. oktober kl. 13.30.

CV

Se billederne: Alsønderup festede trods halvskidt vejr