"Det er selvfølgelig noget andet, når man spiller i den by, man bor i, og hvor man kender en masse mennesker", fortæller Anders Blichfeldt om koncerten i FrederiksborgCentret. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix Scanpix Denmark

Slangen bider en sidste gang: Au Revoir Hillerød

"Det er selvfølgelig lidt vemodigt, at vi nu er i gang med vores afskedsturne, og at det er sidste gang, vi skal spille i FrederiksborgCentret," siger Anders Blichfeldt inden koncerten den 2. november

Af
Martin Warming

musik Big Fat Snake har netop taget hul på sin afskedsturné. En turné, der heldigvis også bringer det populære band en tur forbi FrederiksborgCentret i Hillerød fredag den 2. november.

Her har Big Fat Snake spillet før. Mange gange før. Når Big Fat Snake, der i dag består af Anders Blichfeldt, Asger Steenholdt, Pete Repete, Jens Fredslund og Morten Jacobsen, træder op på scenen foran godt 3.000 publikummer, er det faktisk 9. gang, at bandet giver koncert i FrederiksborgCentret på J-dag for at være med til at støtte de to lokale håndboldklubber Hillerød Håndbold og Nordsjælland Håndbold.

Big Fat Snakes afskedsturné har fået navnet 'Au Revoir Madame', der - for dem der ikke er helt stærke i fransk - betyder noget i retning af 'på gensyn frue'. Navnet på turneen er formentlig ment som et modspil til et af Big Fat Snakes helt store hits fra 1997, der hedder 'Bonsoir Madame' - altså 'god aften frue'.

Og Anders Blichfeldt, der selv er fra Hillerød, glæder sig til at spille på 'hjemmebane' - men sådan har det ikke altid været.

"Det er altid helt specielt for mig at spille i Hillerød. Det var det også, da vi lavede Rock Show på Posen i sommer. Det er selvfølgelig noget andet, når man spiller i den by, man bor i, og hvor man kender en masse mennesker. Da jeg var ung, syntes jeg, det var skræmmende, men nu synes jeg bare, at det er hyggeligt," siger Anders Blichfeldt til Hillerød Posten.

Overskud til håndbolden

Big Fat Snakes koncerter i Hillerød er i mange år blevet afholdt på J-dag - altså den dag, hvor et stort dansk bryggeri sender årets juleøl på gaden. Overskuddene fra koncerterne er gået til Hillerød håndbold og Nordsjælland Håndbold. Sidste år blev overskuddet på næsten 235.000 kroner, så det er altså ikke småpenge, der er blevet sendt videre til håndboldklubberne, og Anders Blichfeldt er glad for, at han har kunnet være med til at støtte de to lokale håndboldklubber.

"Jeg synes, det har været nogle rigtig gode arrangementer, der har været med til at genere mange penge videre til håndbolden, og det er jeg da helt enormt stolt over at have været med til. Det er selvfølgelig lidt vemodigt, at vi nu er i gang med vores afskedsturne, og at det er sidste gang, vi skal spille i FrederiksborgCentret. Vi går jo ikke i opløsning, men vi kommer ikke til at turnere sammen mere," siger Blichfeldt til Hillerød Posten.

Men hvis Big Fat Snake ikke skal turnere mere, hvordan ser fremtiden for bandet så ud?

"Det er der ikke rigtig nogen af os, der ved endnu. 2019 er helt lukket for mit vedkommende, og så er det ikke til at vide, hvad vi gør derefter. Det kan være, at vi alle sammen får rigeligt at se til i alle mulige andre retninger. Men vi er jo skide gode venner alle sammen, så jeg regner da med, at vi kommer til at hænge ud sammen, og så må vi se, hvad fremtiden bringer," siger Anders Blichfeldt, der efter turneen med Big Fat Snake skal i gang med sine Christmas Gospel-koncerter, hvor datteren Alma også er med.

"I slutningen af året skal jeg spille en masse julekoncerter sammen med blandt andre min datter Alma. Derefter skal jeg holde lidt ferie, og så tager jeg ud og spiller nogle solojobs. Og jeg tager afsted helt alene, som jeg har har gjort meget de sidste år. Efter al sandsynlighed skal jeg også lave flere Rock Show-programmer til TV 2 Charlie, og så har jeg tænkt mig, at jeg skal holde noget mere fri og holde en laaaang sommerferie. 2019 bliver for mit vedkommende et år, hvor jeg puster lidt ud, får lidt mere tid til familien, og hvor jeg også får tid til at være med til nogle af de fester, som jeg ikke plejer at være med til," siger den lokale sanger.

Big Fat Snake spiller sin sidste koncert i FrederiksborgCentret på J-dag fredag den 2. november. Arkivfoto

Big Fat Snake spiller sin sidste koncert i FrederiksborgCentret på J-dag fredag den 2. november. Arkivfoto

'Memory lane'

Der plejer at være tæt på fuldt hus, når Big Fat Snake spiller i FrederiksborgCentret og mon ikke, at der også bliver fyldt godt op den 2. november, når bandet spiller sin sidste koncert i Hillerød. Men hvad kan publikum så forvente sig af koncerten?

"De kan forvente at høre hit på hit og få 'a walk down memory lane' med Big Fat Snake, hvor vi spiller alle vores største hits lige fra 'Fight for Your Love', 'No Peace Like in Heaven' og selvfølgelig 'Bonsoir Madame'. Og så tager vi også lige en smuttur omkring nogle af de Elvis-sange, vi har fortolket", afslører Blichfeldt.

Tæt på udsolgt

Der er rigtig godt gang i billetsalget til koncerten, fortæller Carsten Larsen, der er direktør i FrederiksborgCentret.

"VIP-billetterne er revet væk, og det er jo ret fedt, at vi allerede på nuværende tidspunkt kan melde totalt udsolgt på det. Det almindelige billetsalg går også ret godt. Der er faktisk kun lige under 300 billetter tilbage ud af de 3.000, der er sat til salg, og det er bedre end normalt på det her tidspunkt, så jeg er næsten helt sikker på, at der bliver udsolgt. Det kan skyldes flere ting. Der er formentlig mange, der vil være med til at opleve Big Fat Snake live for en sidste gang, men det kan også skyldes, at der bare er flere, der har lyst til at deltage i den her 'byfest', som koncerterne på J-dag efterhånden er gået hen og blevet.

Ingen erstatning endnu

125 frivillige fra de to håndboldklubber hjælper til ved koncerten den 2. november, men til gengæld kan de godt sætte næsen op efter en flot belønning.

"Som det ser ud nu, så får vi et rekordoverskud i år. Vi har et mål om, at vi skal nå over 350.000 kroner i år, og det tror jeg godt, at vi kan nå," siger Carsten Larsen.

Han har endnu ikke fundet en erstatning til Big Fat Snake til næste år, men der arbejdes intenst på det, fortæller han.

"Vi er ude i nogle forskellige muligheder, og det træffer vi en endelig beslutning om, når den her fest er godt overstået. Men vi arbejder på et alternativ, og vi tør godt at sige, at der også kommer en koncert i FrederiksborgCentret på J-dag fremover, og at det stadig vil være til fordel for håndbolden. Vi har flere bolde i luften, og det skal vi nok finde en fornuftig løsning på," lyder det fra Carsten Larsen.

Du kan købe billetter til Big Fat Snakes sidste koncert i FrederiksborgCentret på ticketmaster.dk.

Publiceret 02 October 2018 11:30