"Især de unge medarbejdere vælger Novo Nordisk i Hillerød fra. De vil hellere bruge tiden på familie og fritidsinteresser end på at holde i kø på Hillerødmotorvejens forlængelse," lyder det fra Novo Nordisk. Arkivfoto: Mette Dolmer Thygesen

Virksomheder om manglende motorvej: "Det er på høje tid"

Det er hæmmende for udviklingen hos store virksomheder som Foss, Novo Nordisk og Biogen, at der kun er motortrafikvej til Hillerød, udtaler de

Af
Mette Dolmer Thygesen

trafik Også virksomhederne i Hillerød Kommune presser nu på for at få ført Hillerødmotorvejens forlængelse mellem Hillerød og Allerød ud i livet. Det sker, efter resultaterne fra Vejdirektoratets resultater af VVM-redegørelsen kom ud tirsdag.

VVM-redegørelsen viser, at det vil koste knap en milliard kroner at omdanne motortrafikvejen til en firsporet motorvej, det vil tage fire år at bygge, og det vil spare bilister seks minutters køretid i myldretiden.

Spilder tid i bilkøer hver dag

I Hillerød mener virksomhederne, at det både vil gavne fremkommeligheden og væksten i området. Ifølge Senior Vice President for HR i virksomheden Foss, som har hovedsæde på Peder Oxes Allé i det sydlige Hillerød, Michael Almer mener, at det er på høje tid, at Hillerødmotorvejen bliver bygget færdig:

Vores medarbejdere spilder hver dag en masse tid på at holde i kø på Hillerødmotorvejens forlængelse. Det mindsker lysten til at søge arbejde i Hillerød

"Vores medarbejdere spilder hver dag en masse tid på at holde i kø på Hillerødmotorvejens forlængelse. Det mindsker lysten til at søge arbejde i Hillerød. Det er helt uholdbart for en virksomhed med 600 ansatte i Hillerød og en ambition om at ansætte mange flere medarbejdere i de kommende år," udtaler han i en pressemeddelelse.

Taber kampen om kvalificeret arbejdskraft

Også hos Novo Nordisk, som netop er i gang med en stor udvidelse på Peder Oxes Allé i Hillerød, har motorvejsforlængelsen stor betydning, siger Corporate Vice President hos Novo Nordisk Erik Lorin Rasmussen i pressemeddelelsen:

Den trafikale infrastruktur til og fra København bliver dermed hæmmende for vores mulighed for at drive virksomhed og skabe flere arbejdspladser i Hillerød

"Vi oplever at tabe kampen om den kvalificerede arbejdskraft. Især de unge medarbejdere vælger Novo Nordisk i Hillerød fra. De vil hellere bruge tiden på familie og fritidsinteresser end på at holde i kø på Hillerødmotorvejens forlængelse. Den trafikale infrastruktur til og fra København bliver dermed hæmmende for vores mulighed for at drive virksomhed og skabe flere arbejdspladser i Hillerød, og det synes vi naturligvis, at der bør laves om på. Vi er simpelthen nødt til at have en motorvej helt til Hillerød".

Væsentlig for vækst

Virksomheden Biogen holder også til i det sydlige Hillerød, og her udtaler Site Head and Operations Lead Lars Petersen, at motorvejsforlængelsen er essentiel:

Med 800 ansatte og ønsket om fortsat udvidelse af produktionen og medarbejdertallet ser vi en bedre fremkommelighed på forlængelsen af Hillerødsmotorvejen som væsentlig for vores vækst

"En veludviklet infrastruktur, herunder nem adgang til et velfungerende vejnet, er fundamentalt for en produktionsvirksomhed som vores. Med 800 ansatte og ønsket om fortsat udvidelse af produktionen og medarbejdertallet ser vi en bedre fremkommelighed på forlængelsen af Hillerødsmotorvejen som væsentlig for vores vækst. Derfor støtter vi bestræbelserne for at øge kapaciteten på denne strækning".

Publiceret 26 September 2018 10:00