Ladywalk har fra de mange startsteder landet over rundet 45.000 deltagere, og i 2019 er også Hillerød med i motionseventen. Pressefoto

Ladywalk har fra de mange startsteder landet over rundet 45.000 deltagere, og i 2019 er også Hillerød med i motionseventen. Pressefoto

Hillerød hopper med på eventen Ladywalk i 2019

Firmaidræt Hillerød venter op til 3.000 deltagere 27. maj

Hillerød er nu blevet godkendt som den 14. arrangørby i Danmark til den landsdækkende motionsevent Ladywalk - et værtsskab, som Firmaidræt Hillerød glæder sig til.

Mandag 27. maj kl. 18.30 lyder startskuddet til Danmarks største endagsevent kun for kvinder. Ladywalks mål er, at kvinder skal opleve glæden ved at komme ud at gå - og bakke op om organisationer, der støtter sygdomsramte kvinder i Danmark.

Ikke om at komme først

Når man deltager i Ladywalk, kan man vælge at gå ud på smukke ruter på enten 7 eller 12 km i sit helt eget tempo. Det handler nemlig ikke om at komme først, men om at få en dejlig oplevelse - en oplevelse, der altid foregår den sidste mandag i maj måned.

Events er med til både at synliggøre foreningen og samtidig give medlemmerne et fællesskab at være sammen om

Hvert år donerer Ladywalk penge til organisationer, der støtter sygdomsramte kvinder. I 2018 har Ladywalk støttet Endometriose Foreningen og Hjerteforeningen med omkring en million kroner.

"Vi ved godt, at events nok ikke er vores kerneopgave, for det er vore daglige motionstilbud – og dem har vi hele tiden ca. 25 forskellige at kunne tilbyde borgerne i Hillerød og de mange ansatte på Hillerød virksomheder. Men events er med til både at synliggøre foreningen og samtidig give medlemmerne et fællesskab at være sammen om," udtaler sportschef Dorte Dahl i en pressemeddelelse fra Firmaidræt Hillerød.

"Og Ladywalk vil være med til at vise, at Firmaidrætten i allerhøjeste grad påtager sig et samfundsansvar," fortsætter Dorte Dahl, der vil være stævneleder for eventen.

Organisationen Ladywalk har valgt Hillerød, fordi byen har en central placering i forhold til de mange potentielle deltagere fra Nordsjælland

I 2017 deltog 45.000 fordelt på de 13 landsdækkende startsteder. Det forventes at et arrangement i Hillerød vil kunne samle 2-3.000 deltagere.

En naturskøn oplevelse

"Organisationen Ladywalk har valgt Hillerød, fordi byen har en central placering i forhold til de mange potentielle deltagere fra Nordsjælland, og fordi Firmaidrætten i Hillerød ved tidligere lejligheder har bevist, at de på professionel måde kan håndtere et sådant arrangement – og så vil deltagerne være garanteret en fantastisk naturskøn oplevelse i 'Kongernes Nordsjælland'," udtaler formand for landsforeningen Ladywalk Ivan Mejlgaard i pressemeddelelsen.

jesl

Publiceret 26 September 2018 05:00