"Det betyder jo, at vi et eller andet sted må forringe vores service over for vores mange brugere," siger Carsten Larsen om de nye besparelser. Arkivfoto

"Det er nogle rigtig kedelige signaler, politikerne sender med de her besparelser"

FrederiksborgCentrets direktør frygter, at de seneste besparelser kommer til at ramme brugerne af centeret

Af
Martin Warming

besparelse FrederiksborgCentrets direktør Carsten Larsen ærgrer sig over, at partierne bag budgetforliget er blevet enige om, at centeret fremover skal have knap 300.000 kroner mindre fra kommunekassen om året. Altså omkring 1,2 millioner kroner over de næste fire år.

Det er ikke første gang, at FrederiksborgCenteret, der udover selve centeret også står for driften af blandt andet svømmehallen, bliver ramt af kommunens sparekniv - og det kommer til at kunne mærkes, siger Carsten Larsen.

"Det betyder jo, at vi et eller andet sted må forringe vores service over for vores mange brugere. Vi kan ikke blive ved med at spare. Jeg synes, det er et rigtig kedeligt signal at sende til vore brugere, vores kunder og vores ansatte. Vi udvider hele tiden, vi får flere og flere aktiviteter, og vi deltager i flere og flere ting, men i løbet af de sidste fire år har politikerne reduceret driftstilskuddet til os med 1,8 millioner kroner," siger Carsten Larsen, der frygter, at besparelserne blandt andet vil ramme de mange frivillige i de foreninger, der bruger FrederiksborgCenteret.

"Vi kan altså ikke blive ved med at have den samme service over for vores brugere, hvis politikerne bliver ved med at skære i driftstilskuddet til os. Mange af dem, der bruger FrederiksborgCenteret, er frivillige mennesker, som yder en kæmpe arbejdsindsats for at være med til at gøre Hillerød til endnu mere spændende by og for aktivere især unge mennesker, så de kan have en god og fornuftigt fritid. Det er nogle rigtig kedelige signaler, politikerne sender med de her besparelser," mener Carsten Larsen.

Med de seneste besparelser modtager FrederiksborgCentret lidt over 23 millioner kroner i årligt driftstilskud.

Publiceret 19 September 2018 06:00