Sådan kommer Hillerøds nye bydel til at se ud - engang. Foto: Illustration fra M. Goldschmidt-koncernen

Sådan kommer Hillerøds nye bydel til at se ud - engang. Foto: Illustration fra M. Goldschmidt-koncernen

Nu starter byggeriet af Hillerøds nye bydel til fire milliarder kroner

M. Goldschmidt-koncernen starter nu byggeriet af Hillerøds nye bydel, Frederiksbro

Af
Martin Warming

M. Goldschmidt-koncernen starter nu byggeriet af Hillerøds helt nye bydel, Frederiksbro, der er et af de største boligprojekter i Danmark, og som fuldt udviklet bliver til en helt ny bydel med 1.300 boliger.

Bydelen skyder op på den gamle Møllebro-grund ved Herredsvejen og Roskildevej, og investor og bygherre Mikael Goldschmidt glæder sig til at komme i gang med byggeriet.

"Det er med meget stor glæde, at vi efter års omhyggelig planlægning og bearbejdning af projektet nu kan igangsætte dette, således at byggeriets første etape, der består af 89 rækkehuse, opstartes i oktober – disse vil være klar til indflytning i foråret 2020. Ikke lang tid herefter påbegyndes anden etape med i alt 340 lejligheder, som vil være klar til indflytning år 2021," siger Mikael Goldschmidt i en pressemeddelelse.

Livets cyklus

Mikael Goldschmidts vision med byggeriet har været at skabe et byggeri, der følger livets cyklus, fortæller han.

"Her tænker jeg på, at vi skal kunne tilbyde en bolig til alle generationer lige fra de unge mennesker, der søger deres første bolig til en fornuftig husleje, til singler og til større og mindre børnefamilier samt til ældrevenlige boliger. Alt sammen med faciliteter knyttet op på netop det behov, der udspringer af et byggeri, der betjener livets cyklus. Byggeriets samlede projektværdi vil – når det er fuldt udbygget – modsvare en samlet investering på godt fire milliarder kroner,” siger Mikael Goldschmidt i pressemeddelelsen.

"For netop at understøtte det har det været vigtigt for mig, at byggeriet kan tilbyde en attraktion, der vil placere det i en klasse for sig, og netop udformningen af de meget store rekreative områder, benævnt 'Den grønne Kile', vil være en særlig attraktion ved byggeriet, idet Frederiksbro herigennem får sit helt eget unikke område indeholdende blandt andet en gigantisk – kunstig skabt – sø udformet som en svane i flyvende flugt og som alene i sin længde gør det muligt at udøve diverse former for vandsport", fortæller han.

'Den grønne Kile' kommer også til at indeholde udendørs svømmebassin med tilhørende kajanlæg samt legepladser for sportsaktiviteter til beboerne i alle aldre.

Den nye bydel får også 89 rækkehuse i størrelsen mellem 77–135 kvadratmeter. Foto: Illustration fra M. Goldschmidt-koncernen

Den nye bydel får også 89 rækkehuse i størrelsen mellem 77–135 kvadratmeter. Foto: Illustration fra M. Goldschmidt-koncernen

Til evigt eje

Under udformningen af byggeriet har M. Goldschmidt-koncernen haft særlig fokus på miljø og kvalitet i forbindelse med planlægningen af selve byggeprocessen samt med valg af materialer i udførelsen af bygningerne. Og det er der en helt specielt grund til, fortæller Mikael Goldschmidt.

"Jeg har besluttet igangsættelse af byggeriet med det sigte at opføre det for egen regning og til evigt eje. Vi er et stort privatejet ejendomsselskab med vores hovedbesiddelser beliggende i København city, Hellerup og Ringsted, og jeg føler, at tiden nu er inde til at udvide vores ejendomsinvesteringer til også at omfatte denne store investering i Hillerød, fordi byen med sit store vækstpotentiale har gjort det attraktivt at foretage denne ejendomsinvestering. Derudover sker der vel også det – når man bygger for egen regning og til evigt eje – at man går en ekstra mil og foretager en ekstra overvejelse, når byggeriet skal planlægges. Kvalitet, godt håndværk samt en beboervenlig udformning er derfor blevet sat i højsæde. Vi er kendt for at eje kvalitetsejendomme, og endda nogle af de smukkeste i København, og det er med stor glæde, at vi fortsætter denne trend i Hillerød," siger Mikael Goldschmidt i pressemeddelelsen.

Det er for egen regning og til evigt eje, at Mikael Goldschmidt nu igangsætter byggeriet på Frederiksbro i Hillerød. Foto: M. Goldschmidt-koncernen

Det er for egen regning og til evigt eje, at Mikael Goldschmidt nu igangsætter byggeriet på Frederiksbro i Hillerød. Foto: M. Goldschmidt-koncernen

Børnehave og fitness-center

Den nye bydel får også et lægehus, et fitness-center og en børnehave, fortæller projektdirektør Ulrik Bebe fra M. Goldschmidt koncernen.

"I oktober 2018 påbegyndes byggeriet af første etape bestående af i alt 89 rækkehuse, som vil være klar til indflytning i foråret 2020, og ikke lang tid herefter påbegyndes anden etape med i alt 340 lejligheder, som vil være klar til indflytning i 2021. Derudover opføres der et erhvervshus med dagligvarebutik, lægehus, børnehave, cafeer, fitness og parkering som en del af anden etape," siger han.

Den tredje etape vil omfatte yderligere 202 lejligheder, og Frederiksbro vil – når hele området er færdigudviklet - indeholde omkring 1.300 boliger med alt fra rækkehuse over etagebyggeri til punkthuse med boliger.

"Interesserede lejere kan allerede nu henvende sig til HOME i Hillerød eller direkte til M. Goldschmidt Ejendomme og blive skrevet op til om kort tid at modtage materialet på Frederiksbro og naturligvis blive skrevet op til en kommende bolig," siger Mikael Goldschmidt, der forventer stor efterspørgsel på de nye boliger.

Fakta om byggeriet

Rækkehuse med altaner eller tagterrasse med udsigt til Bøllemosen

Rækkehusene i første etape fordeles mellem 1-, 2 og 3 plans boliger, og alle husene får altan eller tagterrasse. De 89 rækkehuse bliver i størrelsen mellem 77–135 m2 og vil blive bygget i en høj kvalitet i mursten, der matcher det historiske miljø i Hillerød by og ikke mindst har der ved valg af mursten været taget hensyn til Frederiksborg Slot. Rækkehusene ligger direkte ud mod 'Den grønne Kile' og ud til Bøllemosen, som er et fredet areal.

Karrébebyggelser og punkthuse

Senere i år igangsættes anden etape af byggeriet. Her skal der opføres 340 lejligheder, hvoraf 172 vil blive placeret i to punkthuse. Husene vil have en flot og markant arkitektur, og fra lejlighederne vil der være udsigt ud over Hillerød og hele Nordsjælland. Udover de to punkthuse igangsættes også byggeriet af to karréejendomme, hvor alle lejligheder har store altaner og fælles tagterrasse. Lejlighederne i punkthusene bliver i størrelsen mellem 64 - 240m2 og i de to karréejendomme mellem 57–125 m2.

Kilde: M. Goldschmidt-koncernen

Publiceret 18 September 2018 07:53