Øvelokalerne har fået nyt, lækkert udstyr sponsoreret af blandt andet Grethe Christiansens Fond. Foto: Mdt

Øvelokalerne har fået nyt, lækkert udstyr sponsoreret af blandt andet Grethe Christiansens Fond. Foto: Mdt

Hillerød får endelig øvelokaler: Indvielsesfest på fredag

Klaverfabrikken indvier på fredag sine to nye øvelokaler, som det lokale musikliv kan vokse i

Af
Mette Dolmer Thygesen

I årevis har Hillerøds bands pakket guitar og trommestikker i tasken og kørt til andre kommuner, når de skulle øve. Men nu slår det lokale spillested Klaverfabrikken dørene op for deres spritnye øvelokale-containere, hvor orkestre kan booke sig ind til en ugentlig tretimers øver.

"Byen har ikke haft øvelokaler på denne måde, siden Hillerød Musikforening mistede Mejeriet på Sdr. Jernbanevej. Det var omkring 2004/2005, at de lukkede. Allerede dengang var der problemer for bandsene med at finde øvelokaler i Hillerød, og de måtte tage til Gentofte, Helsinge, Gladsaxe - eller rundt i garager hos hinanden," siger spillestedsleder Jens Jepsen.

Støtte fra fonde

Det er vigtigt for en by som Hillerød, at bands kan have et sted at øve og samles lokalt, mener han. Derfor har Klaverfabrikken gennem de seneste halvandet års tid arbejdet på at få de nye øvelokaler op at stå.

De har søgt fonde om støtte til blandt andet gear til lokalerne og var så heldige at få 75.000 kroner i støtte fra Grethe Christiansens Fond til formålet. Klaverfabrikken har lejet containerne for penge i deres budget, og nu skal de være brugerbetalte. Det kommer til at koste 250 kroner per bandmedlem om måneden at leje sig ind.

"Nu bliver øvelokalerne en del af Klaverfabrikken, og vi vil rigtig gerne have de udøvende kunstnere så tæt på os som muligt. De skulle gerne koble sig op på alt andet, vi laver på Klaverfabrikken. Efterspørgsel har allerede været gigantisk. Der går ikke længe, inden der er fyldt op," siger Jens Jepsen.

Spillestedsleder Jens Jepsen og Tobias Strand Henriksen fra bandet Sweet Evolution glæder sig over, at Hillerød har fået nye øvemuligheder for de lokale bands. Foto: Mdt

Spillestedsleder Jens Jepsen og Tobias Strand Henriksen fra bandet Sweet Evolution glæder sig over, at Hillerød har fået nye øvemuligheder for de lokale bands. Foto: Mdt

Der er plads til omkring 30 bands i containerne, hvor der er to øvetider per aften. 14-15 bands er klar til at rykke ind her i september.

Et af de bands, som er rykket ind i lokalerne, er Sweet Evolution, som tidligere har øvet i Helsinge eller når de har kunnet skaffe sig ind på HUC, Hillerød Ungdomscenter.

"Så er det svært at få tingene til at hænge sammen. Nu bliver det nemmere for os at samles. Vi behøver ikke bruge kræfter på at planlægge, hvornår og hvor vi alle fem kan mødes. Vi ved, at vi har en fast øver hver torsdag. Samtidig er det ren luksus her i de nye lokaler, endda med aircondition. Vi kan teste tingene mere af og fokusere, når vi har tre timer i træk," siger Tobias Strand Henriksen fra Sweet Evolution.

Musikalsk samarbejde

Samtidig glæder Tobias Strand Henriksen sig over, at Sweet Evolution kan mødes med andre bands og musikere og få et samarbejde, for eksempel omkring at arrangere koncerter:

Det betyder meget, at musikerne mødes her og ikke tager til andre byer for at øve

"Det kan åbne helt nye muligheder, at vi er så mange bands samlet her," siger han.

Også Jens Jepsen mener, at øvelokalerne kan få positiv betydning for Hillerøds kulturliv:

"Det betyder meget, at musikerne mødes her og ikke tager til andre byer for at øve. Vi får åbnet øjnene for, hvor meget live musik der faktisk findes i Hillerød, og musikerne kan optræde til for eksempel byfesten eller kulturnatten".

De nye øvelokaler indvies med en åbningsfest fredag 14. september kl. 17-19.30, hvor alle interesserede kan komme og se lokalerne, høre om mulighederne for at få en fast øvetid og finde ud af, hvad der ellers sker omkring de nye øvelokaler med for eksempel clinics, jamsessions med mere.

Publiceret 12 September 2018 07:00