De nye og gamle studerende i Hillerød samles til fem kilometer løb på fredag. Arkivfoto

De nye og gamle studerende i Hillerød samles til fem kilometer løb på fredag. Arkivfoto

Flere tusinde studerende i Hillerød-løb

2600 studerende fra hele Nordsjælland indtager bymidten

studenterløb Hillerød samler 2600 nye studerende til det årlige fællesløb rundt her i Nordsjællands største uddannelsesby. Løbet skal ifølge arrangørerne styrke sammenholdet, og de unge hører samtidig om sund økonomi og sikker sex.

Løbet finder sted 14. september, hvor der er studiestart i Hillerød, og hvor de nye studerende fra henholdsvis ungdomsuddannelserne og de videregående uddannelser skal løbe fem kilometer i bymidten.

Efter tre succesfulde studiestartløb tør C4 Foreningen og uddannelserne bag nu at kalde eventen for en tradition.

"De unge kan godt lide at mødes på tværs af uddannelserne, og det styrker fællesskabet og samarbejdet mellem vores uddannelser," udtaler Ivar Lykke Ørnby, uddannelsesdirektør på KNord, i en pressemeddelelse.

Studiestart-løbet er også en anledning til at gøre de unge opmærksomme på, at sundhed ikke kun handler om motion, men også om at have styr på sin økonomi og at beskytte sig i sexlivet.

Aktivitet

Nordea deler kildevand ud til de unge og giver gode råd om sund økonomi, og de to udvalgsformænd for henholdvis Idræt & Sundhed og Omsorg & Livskraft, Hanne Kirkegaard (Venstre) og Christina Thorholm (Radeikale), tager udgangspunkt i Sex & Samfunds kampagne 'Kun med kondom' og går i dialog om sikker sex, bl.a. i forhold til klamydia, og med budskabet om at passe på hinanden.

De nye og gamle studerende i Hillerød samles til fem kilometer løb på fredag. Arkivfoto

De nye og gamle studerende i Hillerød samles til fem kilometer løb på fredag. Arkivfoto

Selve løbet begynder på Torvet og sættes i gang kl. 12.30 af borgmester Kirsten Jensen (S). De unge møder op en halv times tid før og varmer op til tonerne fra dj Christian Slavensky, før de begiver sig ud på den fem kilometer lange tur ned ad Slotsgade, op igennem Slotsparken og endelig tilbage rundt om Slotssøen for at ende i målet på Torvet.

Årets speaker er Morten Stig Bork Jørgensen, som normalt speaker for Nordsjælland Håndbold.

De unge bliver udstyret med en chip til at måle deres tid, og der bliver uddelt præmier kl. 13.15 fra scenen.

Som de forgangne to år stiller FysioDanmark fra FrederiksborgCentret op på Torvet med en række forskellige motionsaktiviteter, og Hillerød Bibliotek har en stand, hvor de fortæller de unge, hvordan de kan hjælpe andre unge i deres studie.

Kuponark

Endelig uddeler Hillerød Shopping kuponark til de nye studerende med gode tilbud til målgruppen.

"Hillerød udvikler sig hele tiden i forhold til caféliv og modebutikker til de unge, og det vil vi gerne invitere de unge ind til byen for at opleve," siger Mette Kragh Faurholdt, citykoordinator i C4 Videncenter.

Kuponarket indeholder tilbud fra en række butikker i Hillerød.

Arrangementet er sponseret af Hillerød ByForum, Hillerød Kommune, Nordea, Hillerød Shopping, Hillerød Posten, Klaverfabrikken, Hillerøds Riddere og FrederiksborgCentret.

-vik

Publiceret 07 September 2018 06:30

Tjener Boldt på besøg i Alsønderup

Foredrag Skuespiller Per Pallesen kommer på besøg i Kulsviergården i Alsønderup og holder foredrag om et langt liv i dansk revy og teater. Det er Lanbosenior Nordsjælland, der arrangerer foredraget i Kulsviergården, hvor alle er velkomne. hvor der også serveres kaffe og kage.

Lokale unge med i familiemusical

Per Pallesen er kendt for en lang række roller ikke mindst på revyscenen og i TV. Man behøver blot sige ”osse li’e på en studs” og ”Yes my boys”, så husker de fleste danskere Per Pallesen som Mathiesen i et forrygende samspil med Tommy Kenter.

Festskrift skildrer 50 år med Alsønderup Fester

Også i rollen i Matador som tjener på Jernbanerestauranten, Severin Boldt husker mange Per Pallesen. Desuden har han været instruktør i flere revyer og på teatret.

Det foregår torsdag 31. oktober kl. 13.30.

CV

Se billederne: Alsønderup festede trods halvskidt vejr