Palle Lange Andersen er blevet valgt til ny formand for Hillerød Cityforening. Foto: Martin Warming

Palle Lange Andersen er blevet valgt til ny formand for Hillerød Cityforening. Foto: Martin Warming

Ny cityformand: "Jo flere vi står sammen, jo større styrke har vi"

Hillerød Cityforening har fået ny formand, og han peger blandt andet på infrastrukturen som en af de helt store udfordringer i Hillerød

Af
Martin Warming

erhverv Det bliver den 55-årige bankmand Palle Lange Andersen, der fremover skal repræsentere en lang række butikker i Hillerød centrum som formand for Hillerød Cityforening.

Palle Lange Andersen er netop blevet valgt som ny formand for foreningen, efter at den tidligere formand Filialdirektør Michael Holm Pedersen der har fået en ny spændende stilling som First Vice President i Danske Bank - og altså dermed heller ikke kan fortsætte som formand for Hillerød Cityforening.

Palle Lange Andersen overtager også Michael Holm Pedersens job i Danske Bank, og derudover er han viceområdechef for Danske Bank i Nordsjælland.

Og han glæder sig til at tage fat på opgaverne i cityforeningen.

"Nu skal jeg lige have et overblik, men en af mine første opgaver bliver at få samlet kræfterne i Hillerød endnu mere - både sport- og kulturliv og handelslivet. Fundamentet er rigtig godt, men jeg er sikker på, at vi kan gøre det endnu bedre. Jeg tror på, at forretningerne kan have gavn af, at der kommer mange mennesker til sport- og kulturoplevelserne i byen og omvendt - og jeg synes, at vi skal blive endnu bedre til at udnytte de synergier, der kan være mellem sport, kultur og handelsliv," siger han til Hillerød Posten.

"Vi har et fantastisk forretningsudbud og nogle rigtig gode forretninger i Hillerød, og så har vi jo den store fordel, at vi har et kæmpe opland, som vi skal sørge for kører til Hillerød i stedet for videre til Lyngby eller København. Vi skal blive bedre til at markedsføre det liv og de oplevelser, der er i Hillerød. Vi skal altså blive bedre til at fortælle andre, at man kan få nogle oplevelser i Hillerød, samtidig med at man handler her," tilføjer den nye formand.

Palle Lange Andersens håb er, at endnu flere butikker vil melde sig ind i Cityforeningen.

"Jo flere vi står sammen, jo større styrke har vi. Liv skaber endnu mere liv til glæde for alle, og derfor synes jeg selvfølgelig, at alle bør føle et ansvar for at bidrage til 'festen'. Jeg har selvfølgelig respekt for, at man kan føle, at det er en udgift at være medlem af en handelsstandsforening, man ikke rigtig selv har indflydelse på, men jeg håber, at man kan se, at noget af det, vi er med til at skabe, også virker og er med til at trække folk til byen," siger Palle Lange Andersen.

Bøvlet infrastruktur

En af de udfordringer, som Hillerød skal have kigget seriøst på, er infrastrukturen i byen, mener Palle Lange Andersen.

"Jeg synes, at infrastrukturen i Hillerød kan være lidt bøvlet. Nu bliver byen jo endnu større med Favrholm og Frederiksbro. Det giver selvfølgelig nogle muligheder, men det betyder også, at infrastrukturen bliver endnu mere presset. Vi bliver i hvert fald nødt til at stå sammen, så handels- og erhvervslivet kan være med til at påvirke kommunen til at prioritere infrastrukturen, så vi sammen kan finde nogle gode og smarte løsninger," siger han.

Palle Lange Andersen bor i Helsinge og noget af fritiden bruges på at løbe, cykle og svømme, og han har deltaget i masser af løb rundt omkring i Europa. Derudover fisker han, og selv om Palle Lange Andersen ikke betegner ikke sig selv som 'topfisker', så han har da været i både Canada og Alaska med fiskestangen.

"I øjeblikket har jeg dedikeret det meste af min fritid til Hjerteforeningen og Børnehjertefonden, hvor jeg cykler med 'Hjerterytterne, hvor vi samler penge ind til forskning til hjertekarsygdomme. Jeg har det rigtig godt med at gøre noget godt for andre, samtidig med at jeg gør noget godt for mig selv. Jeg kan godt lide det her med, at hvis man har lidt overskud – enten økonomisk, mentalt eller fysisk – at give noget til andre," siger den nye cityformand.

Publiceret 03 September 2018 06:00