Danmarks Naturfredningsforening frygter, at byggeriet på Markedspladsen vil betyde yderligere trafik i området.

Danmarks Naturfredningsforening frygter, at byggeriet på Markedspladsen vil betyde yderligere trafik i området. Arkivfoto: Martin Warming

Borgmesteren: "Vi har brug for et hotel i bymidten"

Kirsten Jensen mener, at Markedspladsen er et godt sted at bygge et centralt hotel

Af
Martin Warming

hotelplaner Hillerøds borgmester Kirsten Jensen (S) er helt enig med museumsinspektør Kristoffer Schmidt og afdelingschef Ida Rosenstand Klahn fra Museum Nordsjælland i, at man skal passe på, når man bygger nyt så tæt på slottet.

Det siger hun i en kommentar til Kristoffer Schmidt og Ida Rosenstand Klahns kritik af hotelplanerne på Markedspladsen.

"Jeg er enig i museets syn på betydningen af Frederiksborg Slot. Slottet er smukt, historisk og på alle måder betydningsfuldt, og vi glæder os alle over det – både os der bor her, og alle dem, der besøger Hillerød. Derfor er det vigtigt, at nyt byggeri tager hensyn til slottet og slots-kigget, som museet skriver," lyder det fra Kirsten Jensen.

Kristoffer Schmidt og Ida Rosenstand Klahn mener, at Markedspladsen har stor historisk værdi for Hillerød, og at man derfor helt børn undlade at bygge på den. Den er Kirsten Jensen dog ikke enig i.

"Markedspladsen har været brugt til forskelligt over mange år; som der står i museets artikel har her både været saltpeterværk og handlet kvæg. Men det sker ikke mere. Nu holder her biler og busser. Derfor er det et god sted for det ønske, vi i kommunen har haft i mange år om at få et hotel mere til byen. Her kan det blive centralt placeret. Der vil stadig være parkering, og byrådet skal efter omfattende høring og involvering af borgere og eksperter vedtage en lokalplan for området med hotel. Vi har med andre ord ikke besluttet, hvordan byggeriet kommer til at se ud," understreger hun.

Kirsten Jensen mener, at der er brug for et hotel mere i Hillerød - og Markedspladsen er en god placering til det, siger hun.

Kirsten Jensen mener, at der er brug for et hotel mere i Hillerød - og Markedspladsen er en god placering til det, siger hun. Arkivfoto

Og Kirsten Jensen synes, at der er brug for et hotel i bymidten.

"Hillerød savner et hotel til sine gæster, om de så er på ferie eller på arbejde fra udlandet, og vi gerne vil have en by, som man besøger lidt mere end en time på slottet. Det er positivt, at vi kan udvikle et område, som bliver brugt så forholdsvist begrænset, som det gør i dag – og der skal være plads til parkering stadigvæk, herunder til turistbusser", siger Kirsten Jensen og understreger samtidig:

"Ingen, heller ikke byrådet, er interesserede i, at slottet eller udsyn til slottet bliver ødelagt".

Publiceret 21 August 2018 11:00