Marissa Manibale Bigtas hejste flaget med rektor Ruth Kirkegaard. Pressefoto

Marissa Manibale Bigtas hejste flaget med rektor Ruth Kirkegaard. Pressefoto

Første student på VUC fik huen på

Marissa fik som årets første student sin eksamen i hus på Milnersvej

uddannelse Første student kunne onsdag 6. juni hejse flaget på HF & VUC Nordsjælland på Milnersvej 40 i Hillerød.

Det var 34-årige Marissa Manibale Bigtas, der som den første fik studenterhuen på.

Hun afsluttede sin hf-enkeltfagsuddannelse med at være oppe i eksamensprojektet, TEP. Med fagene samfundsfag og engelsk skulle hun undersøge engelsk politik og mediebrug. Det gjorde hun åbenbart så godt, at hun blev belønnet med 7-tal.

Marissa Manibale Bigtas' datter fra Filippinerne var kommet for at ønske sin mor tillykke med studenterhuen. Her ses de med rektor Ruth Kirkegaard. Pressefoto

Marissa Manibale Bigtas' datter fra Filippinerne var kommet for at ønske sin mor tillykke med studenterhuen. Her ses de med rektor Ruth Kirkegaard. Pressefoto

Hendes datter var kommet fra Filippinerne for sætte huen på sin mor og fejre hendes studentereksamen. Rektor Ruth Kirkegaard gav på vegne af skolen blomster, og efterfølgende hejste Manibale Bigtas altså flaget i selskab med rektor efter alle kunstens regler.

Vil være selvstændig

Marissa Manibale Bigtas kommer oprindeligt fra Filippinerne og har et stort ønske om at blive selvstændig. Hun har derfor taget vejen fra Sprogcenter, som hun afsluttede i 2014, og 9. og 10 klasse på HF & VUC Nordsjælland (AVU), der blev afsluttet i 2015. Derefter tog hun en fuld HF på HF-enkeltfag, for som hun siger:

”Så har man en masse muligheder. Man kan f.eks. studere videre og blive selvstændig, og det er det, som jeg gerne vil, nu når jeg når mit mål – at blive student, og det er jeg meget glad og stolt over,” fortæller hun.

Hun vil nu gerne fortsætte med at uddanne sig med en erhvervsuddannelse for studenter, rettet mod handel og indkøbsdelen i B2B-branchen. Senere, mens hun arbejder, vil hun gerne studere videre som handelsøkonom.

Mønsterelev

Ruth Kirkegaard kaldte Marissa for en mønsterelev for skolen:

"Ved siden af dit job og din familie har du taget en fuld HF-studentereksamen ved at bruge den fleksible HF-enkeltfagsmodel. Din vej er nu åben til videreuddannelse – og ikke mindst er du på vej til at få din drøm om at blive selvstændig realiseret. Stort tillykke”.

34-årige Marissa Manibale Bigtas var første på VUC til at få studenterhuen på. Pressefoto

34-årige Marissa Manibale Bigtas var første på VUC til at få studenterhuen på. Pressefoto

Mdt

Publiceret 06 June 2018 14:11

Tjener Boldt på besøg i Alsønderup

Foredrag Skuespiller Per Pallesen kommer på besøg i Kulsviergården i Alsønderup og holder foredrag om et langt liv i dansk revy og teater. Det er Lanbosenior Nordsjælland, der arrangerer foredraget i Kulsviergården, hvor alle er velkomne. hvor der også serveres kaffe og kage.

Lokale unge med i familiemusical

Per Pallesen er kendt for en lang række roller ikke mindst på revyscenen og i TV. Man behøver blot sige ”osse li’e på en studs” og ”Yes my boys”, så husker de fleste danskere Per Pallesen som Mathiesen i et forrygende samspil med Tommy Kenter.

Festskrift skildrer 50 år med Alsønderup Fester

Også i rollen i Matador som tjener på Jernbanerestauranten, Severin Boldt husker mange Per Pallesen. Desuden har han været instruktør i flere revyer og på teatret.

Det foregår torsdag 31. oktober kl. 13.30.

CV

Se billederne: Alsønderup festede trods halvskidt vejr