Kulturudvalgsformand Rikke Macholm overrakte kulturprisen til en overrasket Steen Lünell. Foto: Mdt

Kulturudvalgsformand Rikke Macholm overrakte kulturprisen til en overrasket Steen Lünell. Foto: Mdt

Musicalformand hædret med årets kulturpris

Mastodonternes formand Steen Lünell fik lørdag overrakt årets kulturpris under byfesten, hvor også Mastodonterne viste brudstykker af årets musical 'Askepot'

Af
Mette Dolmer Thygesen

hæder Det var en overrasket Steen Lünell, som lørdag modtog Hillerød Kommunes Kulturpris 2018.

Kulturudvalgsformand Rikke Macholm (SF) overrakte prisen til formanden for teaterforeningen Mastodonterne, inden skuespillerne skulle vise et par smagsprøver på årets musical 'Askepot'. Men inden Askepot og hendes onde stedsøstre indtog scenen på Posen, blev Steen Lünell altså kaldt op på scenen og fik både blomster, kunst og en check på 2000 kroner.

"Steen har – ud over at sætte formidable forestillinger op år efter år - udviklet en teatergruppe, der har et helt fantastisk sammenhold på tværs af alder, køn og status. Det er en gruppe, der rummer op til 200 frivillige, og de arbejder benhårdt og dybt professionelt med at sætte eventyrlige forestillinger op, men Mastodonterne samarbejder samtidig også med andre kulturelle grupper og erhvervslivet her i Hillerød og bidrager på fornemmeste vis til Hillerøds by- og kulturliv," sagde hun.

"Fantastisk stykke arbejde"

Mastodonterne fejrer netop i år 30 års jubilæum og har siden 2004 haft tilholdssted på Smørkildevej i Hillerød. De har opført musicals som 'Peter Pan', 'Les Miserables', 'Skatteøen', 'Hodja fra Pjort', 'Shrek' og 'Ronja Røverdatter' i Frederiksborgcentret og Tivolis koncertsal, og de har de seneste år også opført juleteater op mod jul og ageret nisser i Den Levende Julekalender hver dag i december.

"Alt i alt gør Mastodonterne et fantastisk stykke kulturelt arbejde, der aldrig var blevet til noget uden formand og grundlægger Steen Lünell. Derfor er Steen og gruppen en meget egnet og værdig kulturprismodtager," sagde Rikke Macholm fra scenen.

Tilholdssted truet

Steen Lünell glædede sig fra scenen over at modtage prisen - især når teaterforeningens tilholdssted på Smørkildevej er truet af den nye bydel, der skal skyde op i området.

"Vi er nervøse for, hvor vi skal bo i fremtiden, og der er det, at vi modtager kulturprisen et tegn på, at kommunen har os i tankerne og vil hjælpe os, så meget de kan. Så vi vil selvfølgelig fortsætte vores arbejde og spille forestilling efter forestilling og give jer en masse dejlige oplevelser," sagde han.

Steen Lünell lovede, at hvis han havde vidst, at han skulle modtage prisen, så havde han trukket "en lang og kedelig tale frem" og klædt sig i noget andet, så "jeg ikke ligner en turist på Rhodos," lød det med et grin.

Mastodonternes musical 'Askepot' får premiere 24. august.

Kulturprisen

    blev stiftet af Kultur- og Fritidsudvalget helt tilbage i 1998 og er gennem 21 år blevet uddelt til personer eller grupper, der igennem en årrække har gjort en særlig indsats for kulturlivet her i Hillerød.

    De seneste fire års modtagere er 2014 eventyrgruppen Mutter Grip i Klaverfabrikken, skribent Asger Berg, daværende leder af Klaverfabrikken Birgit Rømer og senest daværende formand for Østfestival Stig Hansen.

Publiceret 02 June 2018 16:15

Tjener Boldt på besøg i Alsønderup

Foredrag Skuespiller Per Pallesen kommer på besøg i Kulsviergården i Alsønderup og holder foredrag om et langt liv i dansk revy og teater. Det er Lanbosenior Nordsjælland, der arrangerer foredraget i Kulsviergården, hvor alle er velkomne. hvor der også serveres kaffe og kage.

Lokale unge med i familiemusical

Per Pallesen er kendt for en lang række roller ikke mindst på revyscenen og i TV. Man behøver blot sige ”osse li’e på en studs” og ”Yes my boys”, så husker de fleste danskere Per Pallesen som Mathiesen i et forrygende samspil med Tommy Kenter.

Festskrift skildrer 50 år med Alsønderup Fester

Også i rollen i Matador som tjener på Jernbanerestauranten, Severin Boldt husker mange Per Pallesen. Desuden har han været instruktør i flere revyer og på teatret.

Det foregår torsdag 31. oktober kl. 13.30.

CV

Se billederne: Alsønderup festede trods halvskidt vejr