Omdrejningspunktet til Streetgames er afholdelse af Danmarks største gadefodboldturnering. Arkivfoto: Martin Warming

Omdrejningspunktet til Streetgames er afholdelse af Danmarks største gadefodboldturnering. Arkivfoto: Martin Warming

Kæmpe gadeidræts-festival kommer til Hillerød

Street-Lab på Milnersvej danner rammen om gadeidrætsfestivalen Streetgames den 12. maj

Alle kan være med, når DGI i samarbejde med blandt andre Hillerød Ungdomsskole og den sociokulturelle landsby afholder gadeidrætsfestivalen Streetgames den 12. maj i Street-Lab.

Omdrejningspunktet til Streetgames er afholdelse af Danmarks største gadefodboldturnering, Danish Street Cup. Her får unge piger og drenge mulighed for vise deres seje tricks og cool finter på asfalten i forsøget på at blive de bedste i Nordsjælland og kvalificerer sig til DM finalerne i København den 18. august.

Fik du læst: To hillerødpædagoger får Novos store naturpris

Foruden gadefodbold vil der være et væld af andre aktiviteter, man kan deltage i eller se på, som streetdance, ropeskipping, streethandball, unicykling, graffiti og konkurrencer i BMX på pumptrack, skateboard og løbehjul. Foruden gadeidræt er der også koncerter med upcoming rap acts: M.Y.M., TD og Badawayz.

“Streetgames er årets højdepunkt for gadeidrætten i Hillerød og et brag af en event med masser af god stemning. I gadeidræt er der nemlig en rigtig god tradition for at vise det nyeste nye og lære af hinanden,” fortæller Peter Bennett, der er projektleder i DGI Nordsjælland, i en pressemeddelelse om arrangementet.

Kig på eller vær med

Streetgames er for alle nysgerrige sjæle. Om man vil kigge på fra sidelinjen og skabe god stemning eller være med som udøver. Det er gratis, og alle er velkomne.

”Gadeidræt tiltrækker både unge fra de traditionelle idrætsforeninger og unge fra mere uformelle miljøer. Unge som tænder på den fleksible, uregulerede og især den artistiske leg på gaden,” uddyber Søren Lerche fra gadeidrætsforeningen Street-Lab og tilføjer:

”Vi vil gerne være med til at udvikle mangfoldige fællesskaber for alle borgere i Hillerød”.

Streetgames er en del af initiativet den sociokulturelle landsby, hvor sociale og kulturelle initiativer, frivillige og private virksomheder i Hillerød skaber events sammen. DGI Street Games afholdes i samarbejde med DGI, Street-Lab, Ungdomsringen, Hillerød Ungdomsskole, værestederne Cube og Tetriz i Helsingør, Nivå Nu, Kokkedal på Vej, Østhuset Hillerød, BNA Boardshop, Artsee Productions, Farum Gymnastikforening, Smørrum Rulleskøjteklub, DGI Håndbold, Græsted BMX og en masse frivillige, der hjælper til på dagen.

Fakta om Streetgames 2018

Dato: 12. maj 2018

Tid: KL. 11-20

Sted: Street-Lab, Milnersvej 46, 3400 Hillerød

Nordsjællands største gadeidræts festival, der byder på gadefodbold (Danish Street Cup), streetdance (All Style Dance Battle), gadehåndbold (GOALCHA Street Handball), pumptrack BMX, løbehjul, skateboard, unisykling, ropeskipping og meget. Der er også rapkoncerter. Gratis adgang.

Publiceret 09 May 2018 06:00