I musvågens yngleperiode kan den finde på at forsvare sit område ved at angribe løbere med kløerne i hovedbunden. Arkivfoto

I musvågens yngleperiode kan den finde på at forsvare sit område ved at angribe løbere med kløerne i hovedbunden. Arkivfoto

Løber advarer:

Angrebet af fugl

Kenneth Larsen advarer andre løbere om, at en fugl - sandsynligvis en musvåge - kan finde på at angribe fra luften ved Gadevang

Kenneth Larsen fik sig en meget ubehagelig oplevelse, da han forleden var ude at løbe ved Gadevang. Da blev han nemlig angrebet af en fugl, som dykkede ned og satte kløerne i hans hovedbund.

“Det er et stykke med skov på begge sider, når man kommer ud af Gadevang, hvor jeg har løbet meget. Jeg har godt bemærket, at en fugl tidligere har fulgt efter mig. Den har hele tiden fløjet lidt frem og ventet på mig. Men onsdag aften ved 19.30-tiden tog den altså et dyk og satte kløerne i mig. Det var rimelig chokerende, når man nu løber der med musik i ørerne,” fortæller han om oplevelsen, som fandt sted onsdag 25. april.

Fik du læst: Som i Anders And: Kat reddet ned fra træ

Vær varsom

Det er ikke første gang, Kenneth Larsen oplever, at fugle kommer tæt på:

“Sidste år var fuglen også lige nede og sige goddag- men da havde jeg en kasket på,” siger Kenneth Larsen, som nu gerne vil advare andre løbere om fugleangreb.

“Man skal nok lige være lidt varsom, når man løber på Gadevangsvej,” siger Kenneth Larsen, som fik et blødende sår efter fuglens klør i hovedbunden.

Forsvarer territorium

Hvilken fugl, det var, der angreb, ved Kenneth Larsen ikke. Men Hillerød Posten har tidligere skrevet om musvåger, der angreb løbere, blandt andet i Brødeskov-området.

Ifølge Miljøstyrelsen sker det af og til, at musvåger angriber løbere. Det sker ofte bagfra - næsten lydløst og uden varsel. Så det kan give en ret ubehagelig forskrækkelse.

Angrebene sker i yngletiden, hvor musvågen forsvarer sit territorium mod fjender. Derfor kan de blive aggressive over for folk, der løber på en vej gennem territoriet.

Miljøstyrelsen anbefaler, at man løber flere sammen eller løber en anden vej i en periode. Man kan også gå roligt på den korte strækning, som musvågen forsvarer.

Nogle løbere anbefaler også, at man sætter øjne i nakken, for eksempel ved at man tegner to øjne på en kasket.

Musvågernes yngleperiode varer typisk varer i et par uger.

Publiceret 03 May 2018 10:45