Steen Lünell modtog årets Initiativpris fra Frederiksborg Rotary Klub. Her ses han sammen med klubbens præsident Lisbeth Sidenius og Jan Jensen, der overrakte prisen. Foto: Anne Lønstrup

Steen Lünell modtog årets Initiativpris fra Frederiksborg Rotary Klub. Her ses han sammen med klubbens præsident Lisbeth Sidenius og Jan Jensen, der overrakte prisen. Foto: Anne Lønstrup

Teaterleder hædret efter 30 år:

Tog pant i sit hus for at redde skuden

Steen Lünell fra Mastodonterne modtog onsdag årets Initiativpris på 5.000 kroner fra Frederiksborg Rotary Klub

Af
Af Anne Lønstrup

Initiativprisen fra Frederiksborg Rotary Klub går i 2018 til teatertruppen Mastodonterne, som i 30 år har leveret populære forestillinger til hele familien. Det frivillige initiativ og alle de gode oplevelser skulle hædres, sagde Jan Jensen, der på vegne af Frederiksborg Rotary Klub uddelte Initiativprisen onsdag i Frederiksborgcentret.

Mastodonternes leder og grundlægger, Steen Lünell, takkede og bemærkede, at anerkendelsen og prisen på 5.000 kroner ”luner rigtig meget” hos den lokale teaterforening Mastodonterne.

Læs også: Mastodonterne: Årets forestilling er et scoop

Tog pant i sit hus

Ifølge Steen Lünell vil beløbet blive brugt på en usædvanlig stor fest, som Mastodonterne har under opsejling. Faktisk har teatret inviteret cirka 1.000 personer til fejringen af Mastodonternes 30 års jubilæum i begyndelsen af maj. Alle, der arbejder for teatret, deltager på frivillig basis, og alle, der gennem årene har været i berøring med forestillingerne, er inviteret med.

I forbindelse med overrækkelsen af prisen fremhævede Frederiksborg Rotary Klub det store engagement, som Steen Lünell har udvist. For ca. 20 år siden gik det så vidt, at han tog et pant i sit hus for at kunne holde Mastodonterne gående i en periode, hvor to forestillinger var gået lidt ned ad bakke publikumsmæssigt.

”Ja, det var rimeligt nervepirrende. Men det var nødvendigt, hvis jeg skulle redde skuden. Heldigvis er det kun sket én gang,” fortæller Steen Lünell.

Læs også: Mastodonterne har fundet deres Askepot

En livsopgave

Mastodonterne har haft hjemme i Hillerød siden 2004, da teatret flyttede til kommunen fra Fredensborg. Det begyndte med forestillingen 'Skatteøen' i 1988. Steen Lünell var med i tre amatørscener på det tidspunkt, men ikke alle var så friske på musicals, som han. Og så var han jo nødt til at samle et hold selv.

”Skatteøen blev en sindssyg succes, og derfra kastede vi os over de produktioner, som vi syntes, kunne være spændende. Den ene forestilling tog den anden. Mastodonterne har fyldt hele mit liv i 30 år. Så nu er det for sent at fortryde,” siger Steen Lünell.

Netop nu arbejder Mastodonterne intensivt på musicalen 'Askepot', som får premiere 24. august.

Publiceret 19 April 2018 11:30