Der er masser af muligheder for at være med til at samle affald sammen i naturen søndag den 22. april. Pressefoto

Der er masser af muligheder for at være med til at samle affald sammen i naturen søndag den 22. april. Pressefoto

Stor interesse for at samle affald sammen - lokalformand forventer rekordindsamling

Formanden for Danmarks Naturfredningsforening forventer en rekordindsamling på næste søndag

Af
Martin Warming

Martin Warming

Søndag den 22. april afholder Danmarks Naturfredningsforening, DN, den årlige affaldsindsamling. Og her i Hillerød Kommune er der masser af muligheder for at give en hånd med, hvis du vil være med til at fjerne affald fra naturen.

“Interessen er i år betydeligt større end tidligere. Vi har fået tilmeldt 15 indsamlinger, både i Hillerød og i flere af de omliggende byer, og vi forventer derfor en rekordindsamling,” fortæller Jørgen Nielsen, der er formand for DN i Hillerød.

Fik du læst: De skriger, larmer og skider - men nu må de snart skydes

I løbet af næste uge (uge 16, red.) vil en række skoler og institutioner også samle affald sammen, og søndag den 22. april vil ildsjæle flere steder i kommunen tage sig af affaldet i naturen, i parker og langs veje.

Og i år er der også flere skoler og børneinstitutioner tilmeldt end tidligere, fortæller Jørgen Nielsen.

“Der er syv skoler og fem daginstitutioner i Hillerød kommune, som samler affald sammen i løbet af ugen, så der er rigtig mange børn i gang med at rydde op efter sig selv og alle os andre,” siger Jørgen Nielsen.

“Hillerød Kommune har meget fokus på det henkastede affald. Der opsættes i år og i de kommende år nye affaldsbeholdere på gader og stræder, og vi mener, at det allerede er muligt at se en positiv effekt af dette arbejde,” tilføjer han.

Fik du læst: Ny billigbus-rute fra Hillerød til Aarhus

Man finder let frem til, hvem der samler ind, og hvor og hvornår det foregår ved at gå ind på www.affaldsindsamlingen.dk.

DN-Hillerød indsamler i Præstevang-området, og alle, der vil deltage, kan bare møde op på Carlsbergvej ved fodgængerbroen over jernbanen klokken 10. Husk at medbringe grabber, hvis du har - vi sørger for handsker og sække, lyder det fra DN i Hillerød.

Hillerød Forsyning har lovet af køre det indsamlede affald væk.

Publiceret 10 April 2018 13:00