Unicon får endnu et halvt års dispensation fra støjgrænser for at kunne drive virksomheden videre. Flytning er på vej. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Unicon får endnu et halvt års dispensation fra støjgrænser for at kunne drive virksomheden videre. Flytning er på vej. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Dispensation:

Betonvirksomhed kan støje et halvt år mere

“Vi vil gerne sikre, at der er fremdrift i flytning,” siger udvalgsformand

Af
Jens Berg Thomsen

Betonvirksomheden Unicon på Falkevej får endnu en dispensation til at fortsætte.

Udvalget for Natur, Miljø og Klima har besluttet at forlænge dispensationen - men ikke i så lang tid som forvaltningen havde lagt op til.

“Vi vil gerne sikre os, at der bliver fremdrift i flytningen,” fortæller udvalgets formand Louise Colding Sørensen (S).

Fik du læst: Ny billigbus-ruten fra Hillerød til Aarhus

Unicon har varslet, at virksomheden har fundet et nyt sted at være i Allerød Kommune, men at der først skal bygges et nyt anlæg. Forvaltningen havde indstillet, at dispensationen kunne gives frem til oktober måned 2019.

Mere end tilladt

Ifølge indstillingen til politikerne har Unicon allerede brugt omkring en halv million på at reducere støjen, men virksomheden ønsker også at begynde dagens arbejde fra klokken seks om morgenen, forklarer Louise Colding Sørensen, ligesom Unicon ønsker at kunne vaske deres biler mellem klokken 17 og klokken 18 om aftenen, hvilket er med til at støje mere end tilladt i ydertimerne.

Unicon har flere gange fået fornyet sin dispensation til at kunne drive virksomheden på Falkevej.

Publiceret 09 April 2018 15:00