Indehaver Jens Andersen, bestyrer Silas Lorenzen, distriktschef Vicki Lustrup og ansat Rasmus Johansson i den nye Smoke-It i Hillerød. Foto: Mdt

Indehaver Jens Andersen, bestyrer Silas Lorenzen, distriktschef Vicki Lustrup og ansat Rasmus Johansson i den nye Smoke-It i Hillerød. Foto: Mdt

Ny butik:

Dampen stiger i Slotsgade

E-cigaretbutikken Smoke-It er åbnet i Slotsgade 6 i Hillerød

Endnu en e-cigaretbutik har slået dørene op i Slotsgade.

Det er Smoke-It, som er åbnet i Slotsgade 6, skråt over for den nuværende e-cigaretbutik i Slotsgade 1, Smoke'n Steam, som åbnede i 2014. Men der er plads til to forretninger med udstyrk tilelektroniske cigaretter i Hillerød, mener Jens Andersen, som er indehaver af hele kæden Smoke-It:

“Der kan være to-tre butikker med e-cigaretter i en by af den her størrelse. Vi mener, her er behov for en Smoke-It, for vores kunder i Frederikssund og Stenløse har spurgt til det”.

Fik du læst: To påskebrande i Hillerød Kommune

 

Nummer 20 i landet

Butikken i Hillerød er kædens nummer 20 i Danmark. Den første åbnede i Aarhus i 2010. Derudover har Jens Andersen også åbnet to Smoke-It-butikker i London.

“Mange byer rundt omkring i Danmark er attraktive for os, og vi åbner mange nye butikker i landet. Vi regner med at åbne mindst seks mere i Danmark i år,” siger Jens Andersen.

Indehaver Jens Andersen, bestyrer Silas Lorenzen, ansat Rasmus Johansson og distriktschef Vicki Lustrup i den nye Smoke-It i Hillerød. Foto: Mdt

Indehaver Jens Andersen, bestyrer Silas Lorenzen, ansat Rasmus Johansson og distriktschef Vicki Lustrup i den nye Smoke-It i Hillerød. Foto: Mdt

Bedste beliggenhed

Han havde, sammen med butiksbestyrer Silas Lorenzen, som selv bor i Hillerød og hidtil har arbejdet i butikken i Frederikssund, længe kigget på den rette beliggenhed for en ny butik i Hillerød.

“Vi havde ledt i nogen tid, før vi fandt de her lokaler. Det her er en attraktiv beliggenhed for os, fordi der er så meget trafik,” siger Jens Andersen.

“Det bliver ikke meget bedre end her i Slotsgade. Samtidig er Hillerød 'Nordsjællands handelsby'. Så det er attraktivt at ligge her,” siger Silas Lorenzen, som bliver fuldtidsansat i butikken - derudover kommer der til at arbejde to deltidsansatte.

Læs også: Røgringene laves med damp i Henriks nye butik

E-cigaretter i vækst

Elektroniske cigaretter - også kaldet dampcigaretter - består af en patron med væske, en forstøver og et batteri. Til sammen producerer de en damp, man kan indånde.

Væsken kan have forskellige smag, for eksempel almindelig tobakssmag eller andre smage som lakrids, jordbær, blåbær, cola eller mint.

E-cigaretterne er bestemt ikke på vej væk, mener de i Smoke-It:

“Det er tværtimod i voldsom vækst. Der er rigtig mange, der rykker fra smøgerne over til e-cigaretter,” siger Jens Andersen.

Ifølge Sundhedsstyrelsen er der “betydelig usikkerhed om de mulige helbredsmæssige konsekvenser af e-cigaretter, både med og uden nikotin, særligt på lang sigt”. Derfor kan Sundhedsstyrelsen ikke anbefale at bruge af e-cigaretter.

Man skal da også være 18 år for at købe e-cigaretter. Og hos Smoke-it fraråder de at starte på det, medmindre det er som alternativ til almindelige cigaretter:

“Hvis nogen kommer ind og nysgerrige og gerne vil prøve e-cigaretter, fraråder vi det. Der er ingen grund til at starte en ny vane, men det skal ses som et alternativ til cigaretterne,” siger distriktschef Vicki Lustrup.

Publiceret 05 April 2018 10:00