På Madskoler, bl.a. på Hanebjerg Skole, lærer børn og unge en uge i sommerferien om sund mad, kost og motion med aktiviteter både i køkkenet og på udflugter. Pressefoto

På Madskoler, bl.a. på Hanebjerg Skole, lærer børn og unge en uge i sommerferien om sund mad, kost og motion med aktiviteter både i køkkenet og på udflugter. Pressefoto

Madglade frivillige søges til sommerens Madskoler

Skal bruge en uge af sommerferien på at lære børn om sund mad - blandt andet på Hanebjerg Skole i Hillerød Kommune

Masser af madglade børn håber på at få en plads på en af sommerens Madskoler. Også i Hillerødområdet opleves der stor efterspørgsel.

4H, som i samarbejde med Landbrug & Fødevarer og Rema 1000 er ansvarlig for Madskoler, søger derfor efter madinteresserede frivillige, som har lyst og mod på en uge med børn og mad.

“Vi mangler frivillige instruktører i uge 27, 28, 31 og 32,” siger 4H-konsulent Anne Astrup i en pressemeddelelse.

Er man nogle stykker, der godt kunne tænke sig at prøve at starte en Madskole, hjælper hun også gerne med at finde lokaler m.m.

“Der er allerede planlagt én på Hanebjerg Skole i uge 27. Den plejer at være meget eftertragtet, og derfor håber jeg på, at vi kan åbne endnu flere Madskoler i Hillerødområdet. Men det kan vi kun, hvis der er frivillige instruktører til det,” siger Anne Astrup.

Kræver ikke kompetencer

I 2017 brugte cirka 400 frivillige en uges sommerferie på at lære børn om sund mad, kost og motion.

Kravet for at blive frivillig er ifølge arrangørerne først og fremmest, at man har lysten og interessen.

“Der er ingen krav om særlige kompetencer for at blive instruktør, men det er vigtigt, at man har lysten til at gøre en forskel og give børn gode oplevelser med mad og sundhed,” siger Line Damsgaard, der er projektleder og ernæringschef i Landbrug & Fødevarer.

At være frivillig på en Madskole giver samtidig praktisk erfaring med blandt andet projektplanlægning, ernæringsformidling, didaktik, pædagogik og meget andet.

Mere info og tilmelding på www.madskoler.dk. jesl

@Fakta Rubrik Weekend:Madskoler

Varer fem dage.

Har til formål at give børn og unge viden om mad, måltider og motion på en sjov, lærerig og aktiverende måde.

Hele ugen præsenteres børnene for nye råvarer i køkkenet og på ekskursioner.

Madlavning, motion, familiearrangement og udflugt er faste elementer.

Publiceret 09 March 2018 06:00