Bandidos fører ikke klager med sig til hverken politi eller kommune, og så kan man ikke, som Hillerød Kommune ellers gerne vil, fjerne rockerborgen på Alfavej. Arkivfoto: John Jessen Hansen

Bandidos fører ikke klager med sig til hverken politi eller kommune, og så kan man ikke, som Hillerød Kommune ellers gerne vil, fjerne rockerborgen på Alfavej. Arkivfoto: John Jessen Hansen

Borgmester:

"Der skal klager til, før rockerborg kan fjernes"

Rockerborgen på Industrivænget kommer ikke væk med bandepakke og planlov

Af
Jens Berg Thomsen

Hillerøds borgmester har nu fået svar fra justitsminister på sin henvendelse om Bandidos' rockerborg på Industrivænget.

Borgmester Kirsten Jensen (S) skrev i februar til justitsminister Søren Pape Poulsen (K) omkring rockerborgen i Hillerøds industrikvarter. Hillerød oplever, at regeringens Bandepakke III og Planloven ikke giver mulighed for at fjerne rockerborgen med lovene i hånden, som et udvalg ellers arbejder på at gøre.

Og ministeren giver kommunen ret, da kommune og politi ikke modtager klager om rockerborgen.

“Svaret fra ministeren viser, at vi har forstået det rigtigt. Der skal konkrete klager til fra naboer, før man kan gøre noget,” siger Kirsten Jensen.

Læs også: Opråb til minister: Vi kan ikke lukke rockerborg med bandepakke

Frygter stiltiende accept

I brevet skriver borgmesteren, at “hverken politi eller kommunen modtager henvendelser fra beboere i området”, og at kommunen ikke ved, “om det skyldes, at naboerne ikke føler frygt, eller om de ikke tør henvende sig til myndighederne af frygt for repressalier fra bandemedlemmer”.

Byrådet frygter, at omverden kan opfatte det sådan, at politikerne “stiltiende accepterer den kriminalitet, som der efter kommunens opfattelse foregår i - og omkring ejendommen”.

“Vi vil gerne påpege, at vi ikke med bandepakken i den ene hånd og planloven i den anden kan være med til at fjerne sådan en rockerborg. Rockerborgen må give en generel utryghed. Jeg ved jo ikke, hvorfor der ikke er klager fra borgerne i området, men det er det, der skal til,” siger Kirsten Jensen til Hillerød Posten.

Nøje overvejet

Justitsminister Søren Pape Poulsen skriver i brevet til Hillerød, at regeringen har indført en ordning, hvor en kommune kan nedlægge forbud mod, at bestemte ejendomme kan bruges som samlingssted for visse grupper. Men at den er “nøje overvejet i forhold til forsamlingsfriheden i grundloven (...) og Den Europæiske Menneskeretskonvention.”

Fik du læst: Godt på vej: Rejsegilde på SlotsArkadernes udvidelse

“Det er klart, at vi heller ikke skal gøre op med de grundlæggende frihedsrettigheder. Men dengang Bandepakke III blev vedtaget, blev der gjort et stort slagnummer ud af det. Vi vil dog gerne påvise, at vi ikke rigtig har fået nogle nye muligheder som kommune,” siger Kirsten Jensen.

Søren Pape Poulsen slutter sit brev af med at skrive, at “det ligger mig naturligvis på sinde, at når regeringen giver kommunerne et nyt redskab, så fungerer dette redskab også efter hensigten i praksis”.

Publiceret 08 March 2018 06:00

Tjener Boldt på besøg i Alsønderup

Foredrag Skuespiller Per Pallesen kommer på besøg i Kulsviergården i Alsønderup og holder foredrag om et langt liv i dansk revy og teater. Det er Lanbosenior Nordsjælland, der arrangerer foredraget i Kulsviergården, hvor alle er velkomne. hvor der også serveres kaffe og kage.

Lokale unge med i familiemusical

Per Pallesen er kendt for en lang række roller ikke mindst på revyscenen og i TV. Man behøver blot sige ”osse li’e på en studs” og ”Yes my boys”, så husker de fleste danskere Per Pallesen som Mathiesen i et forrygende samspil med Tommy Kenter.

Festskrift skildrer 50 år med Alsønderup Fester

Også i rollen i Matador som tjener på Jernbanerestauranten, Severin Boldt husker mange Per Pallesen. Desuden har han været instruktør i flere revyer og på teatret.

Det foregår torsdag 31. oktober kl. 13.30.

CV

Se billederne: Alsønderup festede trods halvskidt vejr