Debutanterne Per Vilslev og Erik Andersen har trænet hårdt i den flotte Opel Kadett GTE, inden deres første start i RMCH. Pressefoto

Debutanterne Per Vilslev og Erik Andersen har trænet hårdt i den flotte Opel Kadett GTE, inden deres første start i RMCH. Pressefoto

Per fra Hillerød skal dyste i stort internationalt rallyløb

Når det historiske rallyløb Rally Monte Carlo Historique løber af stablen, er Hillerød flot repræsenteret

Af
Af Kristina Pihl

Per Vilslev fra Hillerød skal sammen med co-driver Erik Andersen forsøge at komme til tops i verdens største historiske rally, Rally Monte Carlo Historique.
Makkerparret skal i Per Vilslevs gule Opel Kadet GT/E fra 1978 dyste mod 313 andre biler. Løbet er ikke et hastighedsrally, men handler om at holde en konstant gennemsnitshastighed, der ikke må overstige 50 kilometer i timen. Kører de for hurtigt, får de strafpoint.
Det er første gang, at Per Vilslev og Erik Andersen deltager i løbet.

Både hold og individuelt

Per Vilslev og Erik Andersen starter deres rute fredag 2. februar i byen Reims i det nordfranske. Her skal de køre en tilkørselsrute, inden alle løbets deltagere samles i den franske by Bourgoin Jallieu i regionen Auvergne-Rhöne-Alpes, hvor det egentlige Rally Monte Carlo Historique skydes i gang.
Per Vilslev og Erik Andersen skal kæmpe om en god individuel placering og i et holdmesterskab, hvor de sammen med de seks andre danske teams kører for holdet Team Fynske Bank Danmark.

Pressefoto

Pressefoto

Ægte rally-bil

Det er i Per Vilslev Opel Kadet GT/E , at drømmene om en god placering skal hentes. Bilen er en ægte historisk rallybil, da den straks efter fabrikation i 1978 blev bygget om til at køre rally.
Bilen har aldrig været brugt til andet rally. I 2010 købte Per Vilslev bilen i meget dårlig stand, og han har over en periode på tre år bygget den op på ny, så den i dag er klar til løb.

Stor erfaring

Selvom det er Per Vilslev og Erik Andersen første Rally Monte Carlo Historique, har makkerparret allerede stor erfaring inden for rally. For mere end 35 år siden blev de regnet blandt dansk rallysports største talenter inden for hastighedsrally.
I 1977 blev det til en andenplads i første afdeling af danmarksmesterskabet i rally, men da rally er en dyr sport, lagde makkerparret sporten på hylden, og i stedet blev fokus lagt på familie og jobs.
I dag har makkerparret gjort comback inden for pålidelighedsrally, som Rally Monte Carlo Historique hører under. Her handler det ikke om at være hurtigst, men om at holde en bestemt gennemsnitshastighed.
I 2015 vandt de Touring-klassen i det uofficielle danske mesterskab i historisk pålidelighedsrally. Når Rally Monte Carlo Historique skydes i gang til februar, er der derfor store håb om en flot placering inden for top 50.
“Per Vinslev er en meget hurtig kører, og det er der brug for, når man skal holde et gennemsnit på 45 km/t på bitte små, ofte tilsneede bjergveje med mange hårnålesving i op til 1600 meters højde over havet,” lyder det i en pressemeddelelse.
Løbet foregår fra 1. februar og frem til 7. februar.

Rally Monte Carlo Historique
Blev første gang blev kørt i 1998.
Løbet har syv forskellige startsteder i år: Lissabon, Barcelona, Glasgow, Oslo, Bad Homburg, Reims og Monte Carlo. Alle biler køre herefter de forskellige ruter frem til samlingsstedet i Bourgoin Jallieu i sydfrankrig.
Deltagerne skal køre til Valence, hvor de skal tilbringe to dage. Her skal de køre 12 prøver, hvor den længste er 50 km.
Løbets sidste etape går til Monaco, hvor kørerne står overfor store udfordringer, når de blandt andet skal gennem bjergpasset Col de Turini.

Publiceret 07 January 2018 08:00