Hadicaprådet tildelte torsdag årets handicappris til Levuk. Fra venstre er det borgmester Dorte Meldgaard, Handicaprådets formand Michael Davidsen og Rene Silword, der er formand for Levuks bestyrelse. Foto: Martin Warming

Hadicaprådet tildelte torsdag årets handicappris til Levuk. Fra venstre er det borgmester Dorte Meldgaard, Handicaprådets formand Michael Davidsen og Rene Silword, der er formand for Levuks bestyrelse. Foto: Martin Warming

Levuk har fået årets handicappris

Handicaprådet har givet årets handicappris til den selvejende institution Levuk

Af
Martin Warming

Martin Warming

Borgmester Dorte Meldgaard (K) uddelte torsdag eftermiddag årets handicappris på vegne af Handicaprådet i byrådssalen på rådhuset.
Handicaprådet besluttede i 2015 at indstifte handicapprisen, der gives til en person, forening, virksomhed eller organisation, som er med til at forøge livskvaliteten for handicappede i Hillerød Kommune.
Fik du læst: Populært loppemarked søger nye kræfter
I år har Handicaprådet modtaget ti indstillinger, og valget faldt på den selvejende ungdomsinstitution Levuk, der holder til på Milnersvej.
Dorgmester Dorte Meldgaard kom i sin tale ind på, hvorfor Handicaprådet har valgt at tildele Levuk den fine hæder.
“De gør en fantastisk indsats for unge mennesker med handicap, de skaber aktiviteter og udfoldelsesmuligheder for mennesker med handicap, der øger livskvaliteten, de giver unge mulighed for at have et ungdomsliv med ligesindede og knytte venskaber, de giver unge et fristed, hvor der er plads til forskellighed, de favner bredt, og inkluderer også unge med svære handicaps, så de får mulighed for at udvikle sig, og så er de bevidste om at række ud i det omgivende samfund, ved at lave aktiviteter ud af huset,” sagde Dorte Meldgaard i sin tale.
Udvikler kompetencer
Rene Silword, der er formand for Levuks bestyrelse, er selvfølgelig glad og stolt over, at Levuk har modtaget handicapprisen.
“Jeg bliver så glad på vores unge medlemmers vegne og vores professionelle medarbejdere, der er med til at skabe det her unikke sted, hvor unge mennesker med handicaps kan møde andre unge mennesker. På Levuk skal det være ligeværdigt - forstået på den måde, at de unge, der går hos os, skal kunne finde sig en kæreste, og i det hele taget have en ungdomsliv som andre unge mennesker. De skal kunne holde fest om fredagen og have noget indhold i hverdagen. Hver gang, der er en aktivitet i vores klub, lærer de unge et eller andet, der udvikler deres kompetencer, og vi har nogle rigtig dygtige medarbejdere, der ved, hvordan de skal gribe det an. Det er gennem oplevelser og det, at man får mulighed for at prøve sine grænser af, at man udvikler sig og få nogle kompetencer,” siger Rene Silword.
Levuk kvitterede for modtagelsen af prisen ved at spille en sang i byrådssalen. Sangen er skrevet af Victoria Sain, der selv går på Levuk, og det var også hende, der fremførte den med Søren Poppe, der arbejder på Levuk, på guitar og kor.Levuk sagde tak for prisen med en sang. Sangen, der hedder ’Skridt for Skridt’, er skrevet af Victoria Sain, der selv går på Levuk. Søren Poppe, der arbejder på Levuk, spillede guitar til. Foto: Martin Warming

Levuk sagde tak for prisen med en sang. Sangen, der hedder ’Skridt for Skridt’, er skrevet af Victoria Sain, der selv går på Levuk. Søren Poppe, der arbejder på Levuk, spillede guitar til. Foto: Martin Warming

Levuk

Levuk er en fritids-og ungdomsklub for unge udviklingshæmmede. Der går cirka 100 unge handicappede på Levuk - størstedelen af den kommer fra de nordsjællandske kommuner.Der er 25 medarbejdere ansat på Levuk, der har adresse på Milnersvej i Hillerød.

Publiceret 01 December 2017 05:00