Det var ikke alle, der nåede frem til FrederiksborgCentret for at afgive deres stemme. Foto: Claus Beyer

Det var ikke alle, der nåede frem til FrederiksborgCentret for at afgive deres stemme. Foto: Claus Beyer

Trafikkaos:

"Vi opgav at stemme"

Aase Rubek Coldberg og hendes mand opgav at komme frem til FrederiksborgCentret

Af
Martin Warming

Martin Warming

Politiet måtte tilkaldes for at dirigere trafikken, da der i forbindelse med kommunalvalget i sidste uge opstod kæmpe trafikkaos ved FrederiksborgCentret, der er kommunens største afstemningssted. Lidt over 5.000 borgere lagde i løbet af tirsdagen vejen forbi FrederiksborgCentret for at afgive deres stemme, og dermed endte stemmeprocenten på 69,61. Det er noget lavere end stemmeprocenterne på de fleste andre afstemningssteder i Hillerød, og den lave stemmeprocent kan måske hænge sammen med, at nogle vælgere simpelthen opgav at komme frem.
Nye udvalg på vej: Venstre får flest formandsposter
Byggeriet af den nye multiarena ved FrederiksborgCentret betyder, at der kun er én enkelte ind- og udkørsel til den store parkeringsplads. Derudover er der også færre parkeringspladser, end der har været tidligere. Det skabte - specielt i eftermiddagstimerne - enorme køer på Milnersvej, og situationen var på et tidspunkt så kaotisk, at politiet måtte tilkaldes for at dirigere trafikken. Et par af de vælgere, der opgav at komme frem, var Aase Rubek Colberg og hendes mand.
“Vi opgav simpelthen at komme til at stemme i FrederiksborgCentret, da der var trafikkaos på Milnersvej. Så det er hamrende forkert at sige, vi blev på sofaen (en henvisning til en artikel, Hillerød Posten skrev i torsdags om, at flere vælgere blev hjemme i sofaen, red.). Det er en skamplet på kommunevalget 2017 i Hillerød, at der ikke var taget højde for det trafikkaos, vi oplevede den aften, og som bevirkede, at vi ikke fik afgivet vores stemme,” skriver Aase Rubek Colberg i en mail til Hillerød Posten.
Radikale ville have Kirsten Jensen som borgmester
“Problemer med til- og især frakørsel ved centeret, som vi kender det fra den almindelige brug af centeret, kan ikke komme bag på nogen, og heller ikke byrådet, som burde have sørger for optimale forhold for borgerne på sådan en aften,” skriver hun.
På rådhuset sidder borgmester Dorte Meldgaard (K) og ærgrer sig over, at der ikke var nogen - inklusiv hende selv - der havde forudset, at der kunne opstå trafikale problemer i området omkring FrederiksborgCentret.
“Det skulle vi selvfølgelig havde tænkt over, men jeg ved ikke helt, hvad vi ellers kunne have gjort. Så skulle vi havde taget et andet sted i brug, men jeg kan ikke lige se, hvor det skulle have været,” siger Dorte Meldgaard.
Hun er rigtig ked af, at Aase og hendes mand - og måske også andre - måtte opgive at stemme.
“Det er helt vildt beklageligt, at der er nogen, der har opgivet at komme frem, og set i bagklogskabens klare lys, så havde det helt sikkert været fornuftigt at få nogen til at komme og dirigere trafikken fra start, så folk ikke skulle køre forgæves rundt og lede efter en ledig parkeringsplads. Men hverken jeg eller andre havde tænkt den tanke, men det ved vi så til en anden gang,” siger Dorte Meldgaard.
Aase Rubek Colberg, der altså var en af dem, der opgav at komme frem, undrer sig over, at man ikke brugte det “store fine rådhus”, som hun kalder det, som afstemningssted.
“SF, I gik glip at to stemmer, som vi rigtig gerne ville have afgivet, så I kunne få lidt mere rygstød til jeres arbejde for byrummet. Øv Hillerød”, slutter Aase Ruberg Colberg sin mail til Hillerød.

Publiceret 27 November 2017 15:00