Røde Kors holder møde 30. oktober om vågernes arbejde. Arkivfoto

Røde Kors holder møde 30. oktober om vågernes arbejde. Arkivfoto

Vågetjenesten søger frivillige:

Våg over de døende

Røde Kors søger flere frivillige, som vil våge ved døende. Tidligere kom vågetjenesten ud på plejecentre. Nu udvider de til Sundhedscentret

Vågetjenesten under Røde Kors i Hillerød udvider og leder efter flere borgere, der vil være frivillig og blive tilknyttet tjenesten. Siden starten af marts i år og til nu, har vågerne været ude på godt 50 vagter, svarende til godt 200 timer. I skrivende stund har Vågetjenesten ni aktive, og da behovet for tjenesten nu er blevet mere kendt, søger man altså flere frivillige.
Vågetjenesten er tilknyttet fem af kommunens plejecentre og tilbyde deres hjælp med at våge, når folk ligger for døden. I fremtiden vil Vågetjenesten også komme ud til Rehabiliteringscentret på Milnersvej, da man lige har lavet en aftale med stedet.
Fik du læst: Klam og forfalden station: "Det er simpelthen for ulækkert"

Informationsmøde

For at skaffe flere vågere inviterer Røde Kors til et informationsmøde om arbejde. Det sker mandag 30. oktober klokken 19 på Nordsjællands Hospital Helsevej i opgang 51 A.
Fra start af får nye vågere altid tilbud om at være sammen med en mere erfaren person ved de første vågninger. Man tilbydes ligeledes kurser i for eksempel psykisk førstehjælp og emnet om at våge over døende, så man er bedst muligt klædt på til sin funktion som våger.
Opgaverne er blandt andet at berolige, samtale og lytte, at være til stede og nærværende, og at vise omsorg og skabe ro og at vise omsorg for pårørende.
Vågere udfører aldrig opgaver, der varetages af det ansatte personale, men sker i et tillidsfuldt samarbejde og under tavshedspligt. Det er ofte sundhedsfagligt personale, der melder sig som våger, men det behøver ikke at være tilfældet.
Alle der har hjertet på det rette sted, tid og overskud til at kunne sidde vagter i fire timer, også om natten, er velkomne som nye frivillige. Personlig erfaring med omsorg for døende og pårørende er dog en nødvendighed.
Som våger må men selv sørge for at kunne transportere sig rundt i Hillerød Kommune til vagter døgnet rundt.
OBS: Først stod der ved en fejl klokken 10 i omtalen - men det rigtige tidspunkt er klokken 19. Vi beklager fejlen.

null

Publiceret 23 October 2017 06:00