Et enigt byråd vedtog i sidste uge kommunens nye veteranpolitik. Arkivfoto

Et enigt byråd vedtog i sidste uge kommunens nye veteranpolitik. Arkivfoto

Hillerød Kommune har vedtaget veteranpolitik

Indeholder en guide til hjælp for veteraner og deres pårørende

Danmark har i de seneste 20 år sendt flere og flere soldater i krig eller til fredsbevarende indsatser i krigsområder. Mange kommer hjem med oplevelser, der er så traumatiserende eller svære at bearbejde, at der er behov for hjælp.
Derfor har Hillerød Kommune nu vedtaget en veteranpolitik, der skal sikre, at de veteraner, der vender hjem og har behov for fysisk eller psykisk hjælp, er sikker på at få den.
Meget af arbejdet med veteranerne er samlet under forsvaret og Veterancentret. Men veteraner kan også komme hjem fra missioner med så store psykiske og fysiske følger, at der er brug for hjælp til rehabilitering, bolig, beskæftigelse osv.
Læs også: Støtte til veteraner skal tydeliggøres

Hjælp hos kommunen

Veteranpolitikken er en guide til veteranerne og deres familier, så de får den hjælp hos kommunen, de har behov for. Hillerød Kommune har også en veterankoordinator, man kan kontakte.
”De soldater, der har været ude, har ydet en stor og vigtig indsats for Danmark og for stabiliteten i hele verden. Derfor er det også vigtigt, at der bliver taget hånd om dem, hvis de kommer hjem med store ar på sjælen. Med en veteranpolitik tydeliggør vi, at vi sætter stor pris på deres arbejde. Det betyder også, at kommer man hjem og trænger til hjælp, så er det noget, vi hjælper med,” udtaler borgmester Dorte Meldgaard i en pressemeddelelse fra Hillerød Kommune.

Fortjener vores støtte

På byrådsmødet 27. september glædede partier fra begge fløje sig over den nye politik.
“Nu har vi fået sat ord på, at den indsats vi gør i kommunen er god. Veteranerne fortjener vores støtte, og de skal have den hjælp, de har behov for,” sagde Jamil Cheheibar fra Socialdemokraterne.
Hanne Kierkegaard fra Venstre understregede, at politikken ikke er lavet, fordi Hillerød Kommune har behandlet veteranerne på en forkert måde, men fordi det er godt at få sat ord på indsatsen.
“Det gik Venstre i brechen for, og vi er rigtig tilfredse med resultatet,” sagde hun og glædede sig over de høringssvar, der er kommet fra blandt andre Veterancenteret, Danmarks Veteraner og Veteranstøtten - parter der også stiller deres viden til rådighed fremover.
Også Konservative glædede sig:
“Vi er rigtig glade for, at vi nu får en politik, hvor det står helt klart og tydeligt, hvem der har ansvaret, når veteraner kommer hjem,” sagde Bente Claudi.
Den vedtagne veteranpolitik kan læses på www.hillerod.dk/veteran.
Hillerød Kommune har en Veterankoordinator, der sørger for at koordinere eventuelt tværgående indsatser.jesl/mdt

Publiceret 05 October 2017 08:00

Tjener Boldt på besøg i Alsønderup

Foredrag Skuespiller Per Pallesen kommer på besøg i Kulsviergården i Alsønderup og holder foredrag om et langt liv i dansk revy og teater. Det er Lanbosenior Nordsjælland, der arrangerer foredraget i Kulsviergården, hvor alle er velkomne. hvor der også serveres kaffe og kage.

Lokale unge med i familiemusical

Per Pallesen er kendt for en lang række roller ikke mindst på revyscenen og i TV. Man behøver blot sige ”osse li’e på en studs” og ”Yes my boys”, så husker de fleste danskere Per Pallesen som Mathiesen i et forrygende samspil med Tommy Kenter.

Festskrift skildrer 50 år med Alsønderup Fester

Også i rollen i Matador som tjener på Jernbanerestauranten, Severin Boldt husker mange Per Pallesen. Desuden har han været instruktør i flere revyer og på teatret.

Det foregår torsdag 31. oktober kl. 13.30.

CV

Se billederne: Alsønderup festede trods halvskidt vejr