Røde Kors åbner ny nørklecafe, men alle er velkomne til socialt hygge i cafeen og til at byde ind med mulige aktiviteter. Arkivfoto

Røde Kors åbner ny nørklecafe, men alle er velkomne til socialt hygge i cafeen og til at byde ind med mulige aktiviteter. Arkivfoto

Røde Kors starter ny café

Der er både mulighed for at strikke, sy og hækle - men også at hygge, spille kort og drikke kaffe i Røde Kors’ nye tiltag på Rønnevangsalle

Røde Kors i Hillerød har startet en helt ny aktivitet i de nye foreningslokaler på Rønnevangsalle 5, hvor også Hjernesagen, Naverne og flere andre er rykket ind i et lokalefællesskab.
Røde Kors er glade for de nye lokaler, oplyser forman Bent Kauffmann, og 'nørklerne' etablerer endnu en 'nørkle-café', som dem, der er blandt andet i Klaverfabrikken hver mandag. Her kan alle, der har lyst til at strikke eller hækle eller sy på symaskine, mødes til et fællesskab.
“Det sociale fællesskab er vigtigt, og her er plads til både mænd og kvinder,” lyder det fra initiativtagerne til den nye café.

Alle er velkomne

I cafeen er der materialer, garn, stof, strikkepinde og hæklenåle til rådighed, og 'nørklerne' hjælper gerne, hvis der er behov for det. Symaskine er en god idé at medbringe selv.
Både unge og ældre, mænd og kvinder er velkomne, også hvis man søger nogen til en gang billard, et spil skak eller et spil kort. Man kan også se en film og læse i en bog. Hvis den bærbare computer driller, vil de også gerne prøve at hjælpe.
Eller man kigge forbi til en snak og lidt hygge med andre over en kop the/kaffe og kage.

Arkivfoto

Arkivfoto

Udviklingsprojekter

Nørkleaktiviteten er en lokal, social aktivitet med internationalt formål, og børnetøjet sendes hovedsagligt til Røde Kors' udviklingsprojekter i fattige dele af verden.
Nørkleaktiviteten har eksisteret siden 1983 og har mere end 5.000 frivillige i 262 nørklegrupper over hele landet. Der udsendes ca. 35 tons baby- og børnetøj på årsbasis efter faste mønstre og opskrifter. Alle materialer – tråd, stof og garn - er donationer fra private og virksomheder.
Cafeen starter 20. september og fortsætter hver onsdag klokken 13-17.
Har man spørgsmål, kan man høre mere hos 'nørkleleder' Irene Hansen på 5151 1771 og irene@rodekors.dk eller hos cafeleder Marianne Nørløv Eskildsen på 4091 1583 eller marianne@platannet.dk. Mdt

Publiceret 19 September 2017 05:00