Morten Bille mener, at Hillerøds erhvervspolitik er gået fuldstændig i stå. Arkivfoto

Morten Bille mener, at Hillerøds erhvervspolitik er gået fuldstændig i stå. Arkivfoto

DEBAT:

Nye borgerlige: "Hillerød er ikke erhvervsvenlig"

Af
Morten Bille

Nye Borgerlige

kandidat til Hillerød Byråd

Søbuen 111

3400 Hillerød

”Tak, fordi jeg måtte sætte farten ned for et langsomt kørende landbrugskøretøj,” skriver Dres Hansen, konservativ kandidat, i sit læserbrev i Hillerød Posten.
Sætningen er meget rammende for hele Hillerøds erhvervspolitik - faktum er bare den, at kommunen under de seneste års konservative ledelse ligger langt i bunden på top 100-listen over at have et attraktivt erhvervsklima. Hillerøds erhvervspolitik er som trafikken bag ved et langsomt kørende landbrugskøretøj gået fuldstændig i stå.
Alene de seneste to år er Hillerød rykket hele ni pladser ned og befinder sig om nummer 63 på listen og befinder sig langt under kommuner som Allerød (41), Furesø (37) - kommuner der ligger tæt på Hillerød, og som vi naturlig er i konkurrence med, når virksomhederne skal placere deres aktiviteter. Det er ikke godt nok.
Fik du læst: DEBAT: Fantasifulde torveforslag er overflødige
Hillerød burde som regionshovedstad have gode forudsætninger for at klare sig væsentligt bedre end de omkringliggende kommuner, men gør det bare ikke. Det betyder, at Hillerød mister økonomisk vækst, skatteindtægter samt arbejdspladser og det vil på sigt true velfærden. Nogle af de punkter, som virkelig er udslagsgivende på en negativ måde, er: brug af private leverandører, hvor kommunen er helt nede på en 83.-plads. Da Konservative ikke har svaret på, hvordan vi skal sikre et stærkt erhvervsklima, kommer nogle bud fra Nye Borgerlige:
1: Lavere skattetryk for virksomhederne. Vi skal have kigget på den klart urimelige dækningsafgift, som belaster virksomhederne.
2: Kommunen skal sikre, at opgaver kommer i udbud, og at lokale virksomheder får mulighed for at byde på disse. Ikke-kommunale kerneopgaver skal i langt større omfang løses af private aktører.
Realiteten er, at Hillerød står langt ned på listen, når virksomhederne overvejet at etablere sig. Det er ikke godt nok!
Nye Borgerlige vil, i tæt dialog med virksomhederne og de øvrige borgerlige partier, sikre, at vi gør det langt mere attraktivt at etablere virksomhed i Hillerød Kommune.

Publiceret 09 September 2017 15:00