Studiestart-arrangementet har de sidste par år indtaget Torvet og bymidten. Arkivfoto: Claus Beyer

Studiestart-arrangementet har de sidste par år indtaget Torvet og bymidten. Arkivfoto: Claus Beyer

2600 studerende løber gennem Hillerød

Studiestart-løbet vender tilbage og skal få alle Hillerøds nye studerende til kende byen bedre

Alle Hillerøds uddannelser står igen i år sammen til Studiestart-løbet rundt om Slotssøen, i år fredag 8. september. Arrangementet skal markere, at Hillerød er Nordsjællands største uddannelsesby.
Der er 2600 studerende, som skal ud at løbe fem kilometer, og løbet skydes i gang af borgmester Dorte Meldgaard og til tonerne af DJ Christian Slavensky kl. 13-15.
De studerende stiller op på Torvet og op ad Helsingørsgade for at løbe igennem Slotsgade, rundt om Slotsparken og Slotssøen og ende på Torvet igen. Løbet bliver igen i år kommenteret fra scenen af speaker Kurt Vang Jensen, som bl.a. er kendt fra B.T. Halvmarathon.
De unge bliver udstyret med en chip til at måle deres tid, og der bliver uddelt præmier kl. 13.45 fra scenen. Præmierne er sponseret af Hillerød Shopping, Klaverfabrikken og FrederiksborgCentret.
Fik du læst: Mange ønsker til kommende budget

Motionsaktiviteter

FysioDanmark fra FrederiksborgCentret stiller op på Torvet i Hillerød med en række forskellige motionsaktiviteter, og det flugter med, at der i år er et særligt fokus på de unges sundhed. Hillerød Bibliotek er også på Torvet for at markere, at de kan hjælpe de unge i deres studie.
Fik du læst: Nye postkort skal forbedre ventetiden på akut-afdelingen

De studerende får både sved på panden og rabatkuponer til byens butikker. Arkivfoto: Claus Beyer

De studerende får både sved på panden og rabatkuponer til byens butikker. Arkivfoto: Claus Beyer

Alkohol forbudt

Uddannelserne har i år indgået et samarbejde om at begrænse de unges indtagelse af alkohol og vil gerne sende et klart signal til de unge om, at euforiserende stoffer og skolegang ikke kan forenes. Samarbejdet støttes af Hillerød Kommune og Strategisk Uddannelsesforum.
“Løbet er et motionsløb, så selvom det er fredag eftermiddag, er alkohol og cigaretter ikke tilladt under Studiestart. Målet med Studiestart er at skabe en god oplevelse for de unge, skabe mulighed for, at de mødes på tværs af uddannelserne og har det sjovt – i sundhedens tegn”, udtaler Ivar Lykke Ørnby, uddannelsesdirektør på KNord, i en pressemeddelelse.

Uddeler rabatkuponer

Danske Bank sponserer en flaske vand til de studerende, og der bliver uddelt rabatkuponer fra Hillerød Shopping med gode tilbud fra Café Vivaldi, ChokoladeMageriet, Deres, Galanga Thai Café, GiovannIS, Glitter, Humac, Intersport, Kaffebar Blichfeldts Bønner, Kiosk Bien, Profil Optik og The Athletes Foot.
“Hillerød har fået flere butikker og caféer, der henvender sig til den unge målgruppe, og rabatkuponerne er en invitation til de unge om at se nærmere på byen og få en god oplevelse”, udtaler Mette Kragh Faurholdt, citykoordinator i C4 Videncenter, i pressemeddelelsen. Mdt

Studiestart
Bliver afholdt for tredje år i træk
Er resultatet af et samarbejde under C4 Foreningen mellem Hillerøds uddannelser, handel og sport.
Er sponseret af Hillerød ByForum, Hillerød Kommune, Hillerød Shopping, Hillerød Posten, Danske Bank, Klaverfabrikken, Hillerøds Riddere, FrederiksborgCentret og C4 Foreningen.
Følgende uddannelser deltager: Hillerød Handelsskole og Hillerød Handelsgymnasium, KNord, Erhvervsskolen Nordsjælland, EUD og Teknisk Gymnasium, Frederiksborg Gymnasium og HF, HF & VUC Nordsjælland, SOPU Nordsjælland, Cphbusiness Laboratorie og miljø, Professionshøjskolen UCC og HUC 10. klasseskolen

Publiceret 02 September 2017 10:00