I udstillingen kan du blandt andet se moseliget Salpetermosemanden, hvor man blandt andet kan se ’hugspor’ i kraniet. Foto: Nordsjællands Museum

I udstillingen kan du blandt andet se moseliget Salpetermosemanden, hvor man blandt andet kan se ’hugspor’ i kraniet. Foto: Nordsjællands Museum

Bliv klogere på Nordsjællands historie:

Mød moseliget 'Salpetermose-manden'

Vil du blive klogere på Nordsjællands historie, skal du lægge vejen forbi Hillerød i sommerferien. Her kan du nemlig hurtigt få et godt indblik i Nordsjællands tidligste historie. Eller du kan slå dig ned og fordybe dig i fremstillingen, brugen og betydningen af fundene, og hvordan de bidrager til Danmarkshistorien.
I det gamle Elværk i Hillerød har Museum Nordsjællands arkæologer samlet de nyeste fund fra de arkæologiske udgravninger og en perlerække af fund fra hele Nordsjælland, som rummer en masse gode historier.
Læs også: Gribskovens Hårde Kerne inviterer på fødselsdagsvandring
Udstillingen er bygget op med tanke på en sættekasse, der jo hænger i mange hjem. Sættekassen bruges typisk til at huse dine minder eller din samling. En sættekasse er også karakteriseret ved at ting løbende bliver udskiftet, og udgangspunktet for samlingen er de gode historier. Sådan er det også i denne udstilling. Nye fund kommer til, mens andre bliver taget ud, i takt med nye opdagelser fra arkæologiens verden.
Du kan blandt andet møde Salpetermosemanden - et unikt 5.500 år gammelt moselig med en drabelig historie og se forårets bedste detektorfund – et pragtfuldt sværd fra bronzealderen og et spændende våbenoffer. Man kan også opleve de sjældent velbevarede ben- og trægenstande, som i disse år findes i udgravninger i de nordsjællandske vådområder.
Der er gratis adgang til udstillingen, der kan ses på Museum Nordsjælland Elværket på Frederiksgade 2 i Hillerød i perioden fra den 10. juli til den 30. juli, alle dage mellem klokken 11 og 16.
mw

Publiceret 02 July 2017 10:00