Frederiksborgcentret håber, kommunen vil støtte en asfaltering af deres grusparkeringsplads med halvanden million kroner. Det vil også gavne kommunens sundhedscenter, som er bygget ved p-pladsen på Milnersvej. Foto: Claus Beyer

Frederiksborgcentret håber, kommunen vil støtte en asfaltering af deres grusparkeringsplads med halvanden million kroner. Det vil også gavne kommunens sundhedscenter, som er bygget ved p-pladsen på Milnersvej. Foto: Claus Beyer

Grusparkering skal have plads til flere biler

Frederiksborgcentret ønsker at asfaltere grusparkeringspladsen, da der blandt andet kan opstå problemer, når den kommende multihal står klar

Der kan blive mangel på parkeringspladser på den store grusplads foran Frederiksborgcentret og kommunens sundhedscenter i fremtiden.
Derfor ønsker Frederiksborgcentret asfaltere parkeringsarealet og optegne det med streger, så hver enkelt parkeringsbås fremgår tydeligt. Det vil kunne sørge for 70–75 ekstra pladser på arealet, vurderer centret, fordi bilisterne ikke længere vil parkere tilfældige steder og nogle gange gøre til- og frakørselsvejene smallere eller ufremkommelige.

Ønsker halvanden million

Ønsket om en kommunal medfinansiering på halvanden millioner kroner til asfaltering og opstregning blev fremstillet for Økonomiudvalget på deres møde 17. maj. Projektet vil i alt koste omkring 2,2 millioner kroner, oplyser Frederiksborgcentret.
Politikerne i udvalget var enige om, at forvaltningen skal udarbejde et anlægsønske, som kan indgå i de kommende budgetforhandlinger. Ifølge borgmester Dorte Meldgaard (K) var de gode argumenter for en asfaltering mange, siger hun til Hillerød Posten:
“En optegnet parkeringsplads giver plads til flere biler, og det er der behov for ved centret”.
Et andet argument, som Økonomiudvalget også lyttede til, var, at der slæbes meget grus ind på gulvene i det nye Sundhedscenter, og det bevirker, at gulvene bliver både ridsede, grimme og svære at rengøre, oplyser forvaltningen i sagsfremstillingen.
Både hjemmeplejens 25 biler parkerer på arealet, og det nye Sundhedscenter lægger beslag på en del flere parkeringspladser end først antaget.

Multihal kræver pladser

Desuden vil den kommende multihal, som får plads til 4000 mennesker til koncerter eller andre events, også betyde, at der bliver behov for flere parkeringspladser på den centrale plads på Milnersvej.
Byggeriet af multihallen starter ifølge Frederiksborgcentret i juli. Men om kommunen vil punge ud med tilskud til asfalteringen, vil de kommende budgetforhandlinger altså vise.

Publiceret 06 June 2017 07:00