Målet med byvandringerne er at klæde medarbejderne i byens butikker på til at kunne svare på de mest basale turistspørgsmål. Arkivfoto

Målet med byvandringerne er at klæde medarbejderne i byens butikker på til at kunne svare på de mest basale turistspørgsmål. Arkivfoto

Turistindsats:

Medarbejdere skal kunne vise vej til slottet

Medarbejderne i Hillerøds butikker skal kende vejen til slottet og kunne svare på de mest basale spørgsmål fra turisterne

Af
Martin Warming

Martin Warming

Medarbejderne i Hillerøds butikker skal kende vejen til slottet og kunne guide turister videre til en cafe, en restaurant, Den Lille Færge eller stationen. Derfor inviteres de nu med på en byvandring, hvor de bliver introduceret til byens attraktioner, begivenheder, spise- og overnatningsmuligheder, transport- og parkeringsmuligheder og den slags.
Og målet er altså, at alle, der er i kontakt med kunder - og dermed potentielt også turister - skal kunne svare på de mest basale turistspørgsmål og være gode værter for byens gæster.
Læs også: Den Lille Færge sejler igen på Slotssøen
“Det er tredje år i træk, vi arrangerer de her byvandringer. Ideen opstod, da en undersøgelse i 2014 viste, at vi haltede lidt bagefter andre byer i forhold til serviceniveauet overfor turister. Vi lavede derfor en kampagne, hvor vi gjorde de handlende opmærksomme på, at vi kunne gøre det bedre, og allerede året efter kom vi i top ti i den samme undersøgelse,” fortæller Mette Kragh Faurholdt, der er citykoordinator i C4.
“Det er jo ikke alle, der arbejder i Hillerød, der også bor i byen, og derfor er deres kendskab til Hillerød selvfølgelig heller ikke så stort. Det er jo ikke fordi, vi skal uddanne dem til kustoder og turistguider, men de skal kunne guide turisterne i den rigtige retning og fortælle dem, hvor apoteket ligger, eller hvor man kan spise en middag eller drikke en kop kaffe. Det skal være med til at højne serviceniveauet i Hillerød og give turisterne en god oplevelse, når de besøger byen,” fortæller citykoordinatoren.
Det er Karen Folker, der er turistbureauleder hos VisitNordsjælland Hillerød, der står for byvandringerne, der finder sted onsdag den 7. juni mellem klokken 17.30 og 19 og torsdag den 15. juni mellem klokken 8 og 9.30.

Publiceret 30 May 2017 16:00

Tjener Boldt på besøg i Alsønderup

Foredrag Skuespiller Per Pallesen kommer på besøg i Kulsviergården i Alsønderup og holder foredrag om et langt liv i dansk revy og teater. Det er Lanbosenior Nordsjælland, der arrangerer foredraget i Kulsviergården, hvor alle er velkomne. hvor der også serveres kaffe og kage.

Lokale unge med i familiemusical

Per Pallesen er kendt for en lang række roller ikke mindst på revyscenen og i TV. Man behøver blot sige ”osse li’e på en studs” og ”Yes my boys”, så husker de fleste danskere Per Pallesen som Mathiesen i et forrygende samspil med Tommy Kenter.

Festskrift skildrer 50 år med Alsønderup Fester

Også i rollen i Matador som tjener på Jernbanerestauranten, Severin Boldt husker mange Per Pallesen. Desuden har han været instruktør i flere revyer og på teatret.

Det foregår torsdag 31. oktober kl. 13.30.

CV

Se billederne: Alsønderup festede trods halvskidt vejr