Skatteøen har senest været opført af Mastodonterne for fire år siden. Arkivfoto: John Jessen Hansen

Skatteøen har senest været opført af Mastodonterne for fire år siden. Arkivfoto: John Jessen Hansen

Skatteøen og Pippi vender tilbage i 2017

Den lokale teaterforening Mastodonterne opsætter to velkendte musicals næste år

Det er en af Mastodonternes allermest efterspurgte musicals, som den lokale teaterforening har programmet i 2017, nemlig Skatteøen:
"Vi bøjer os fra publikumspresset. For når vi spørger folk, hvad de gerne vil se, så er det 'Skatteøen'. Og den er Mastodonternes danmarksmestre i at sætte op," fortæller den stolte formand, instruktør og skuespiller Steen Lünell.
Mastodonterne har haft 'Skatteøen' på plakaten flere gange, og den har den gode spænding, publikum efterspørger:
"Publikum elsker det eventyr, Jim Hawkins kommer ud for. Der er både farlige pirater og den osteglade øboer, som synger Sebastians 'Ostesangen'. Der er en god grund til, at vi sætter den op igen," siger Steen Lünell.
Skatteøen spiller i sensommeren i FrederikborgCentret i Hillerød og i efterårsferien i Tivolis Koncertsal.

I Glassalen for første gang

Derudover sætter Mastodonterne også familiemusicalen 'Pippi' op her i efteråret. Den kommer ikke til at spille i Hillerød, men kun i Tivoli. Og ikke i koncertsalen, men den mindre sal, Glassalen.
Det glæder Steen Lünell:
"Tivoli spurgte, om vi ikke havde noget, vi kunne fylde Glassalen med, og vi sagde selvfølgelig ja. Vi har spillet 'Pippi' mange gange, og vi elsker at tage den ned af hylden. Der er masser af skæg og pjat i, og både skuespillere og publikum har det hylende morsomt".
Mastodonterne har aldrig prøvet at spille i Glassalen før:
"Det er et sted, som er sprængfyldt med traditioner - man kan jo nævne de første 50 kendte skuespillere, der har slået deres folder der. Så vi har manglet at sætte flueben ved det. Der er også et fantastisk, intimt rum at spille i, selvom der kan sidde næsten 1000 mennesker, for alle er tæt på scenen. Så det bliver rigtig sjovt og udfordrende at komme ind på et nyt sted," siger Steen Lünell, som mener, at "alle har en Pippi i sig. Alle er vokset op med hende og kan identificere sig med hende, også drenge".

Der bliver også et gensyn med 'Pippi', dog ikke i Hillerød denne gang. Arkivfoto

Der bliver også et gensyn med 'Pippi', dog ikke i Hillerød denne gang. Arkivfoto

Auditions i januar

Troppen til Pippi er på plads, men hvis man har lyst til at prøve kræfter med de skrå brædder, afholder Mastodonterne auditions til 'Skatteøen' i januar. De mangler både skuespillere, sangere og dansere, og både børn og voksne.
Mastodonterne holder til på Smørkildevej i Hillerød, hvor næste års prøver også finder sted.
Læs mere på mastodont.dk.

Musicals i 2017
Musicalen 'Skatteøen' er baseret på Robert Louis Stevensons bog af samme navn. Den er dramatiseret af Preben Harris, og Sebastian har skrevet musikken dertil. Den havde urpremiere på Folketeateret i 1986. 'Skatteøen' var Mastodonternes første forestilling tilbage i 1988.
'Pippi' er baseret på Astrid Lindgrens elskede historie om verdens stærkeste pige, der bor i Villa Villekulla. Musicalen er skrevet af Sebastian.

Skatteøen.

Skatteøen.

Publiceret 28 December 2016 07:00