Jonathan Nielsen overlader sin plads i Hillerød Byråd til sin suppleant for at blive særlig rådgiver for Økonomi- og Indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Jonathan Nielsen overlader sin plads i Hillerød Byråd til sin suppleant for at blive særlig rådgiver for Økonomi- og Indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Jonathan Nielsen:

"Vemodigt, men det er en mulighed, jeg må gribe"

Liberal Alliances byrådsmedlem skal være politisk rådgiver og opgiver sit eget kandidatur til Folketinget

Det er både med vemod og glæde, at Jonathan Nielsen fra Liberal Alliance nu siger farvel til Hillerød Byråd og starter i et nyt politisk job:
"Det er vemodigt, for jeg var glad for at sidde der af politiske årsager, og samtidig var det personligt interessant for mig, for jeg var omgivet af spændende mennesker, som havde noget på hjerte for deres by. Men omvendt er det en helt særlig mulighed for at komme så dybt ind i det politiske maskinrum, der åbner sig nu, så den mulighed er jeg nødt til at gribe, både af faglige og politiske grunde," siger han til Hillerød Posten.
Det er posten som særlig rådgiver for Økonomi- og Indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll, Jonathan Nielsen nu er startet i. Da Hillerød Posten fangede ham over telefonen mandag eftermiddag, var han allerede i gang og på vej til møde.
Med ansættelsen har han lagt sine egne politiske ambitioner på hylden - for nu. Han har meddelt Hillerøds borgmester og byråd, at han ønsker at trække sig fra posten som byrådsmedlem og gruppeformand for Liberal Alliance. Og han har opsagt sit kandidatur til Folketinget i Nordsjællands Storkreds hos sin lokale partiformand.
"Jeg vil gerne takke alle, der har bakket op om mit politiske virke for deres input og utrættelige bistand. Jeg har været utrolig glad for samarbejdet, og jeg håber, at vi kan holde de nære forbindelser, selvom min rolle nu bliver en anden," skriver han på Facebook, hvor han også takker bl.a. venner og allierede i andre partier:
"Vi er måske kendt for at slås, men virkeligheden er, at vi også tilbringer mange gode timer sammen og ofte finder hinanden i svære spørgsmål".

Kommunalpolitik vil præge hverdagen

Selv betragter han det ikke som et farvel til politik:
"Det er svært at komme tættere på det politiske maskinrum, end jeg kommer nu, selvom jeg lægger mine personlige politiske ambitioner på hylden. Kommunalpolitik kommer til at fylde meget i jobbet med en minister for kommunerne. Så den kommunale virkelighed kommer til at præge min hverdag," siger han til Hillerød Posten.

Bliver i Hillerød

Spørger man til hans egen fremtid inden for politik, svarer han:
"Jeg kan bare konstatere, at i den stilling, jeg sidder i nu, kan jeg ikke sideløbende have politiske ambitioner. Jeg er 37 år gammel, så livet kan meget vel se meget anderledes ud i fremtiden. Jeg tror, den regering, der er kommet nu, kommer til at sidde i mange år, for der er lagt et fundament for, at det borgerlige Danmark kan arbejde effektivt sammen. Med det, der er lagt ud i regeringsgrundlaget, er der en god chance for at vinde vælgernes opbakning til projektet, når vi skal til valg igen om to et halvt år," siger Jonathan Nielsen, som ingen planer har om at flytte fra Hillerød, som han kalder "en fantastisk by at bo i".

Partiløs suppleant

Jonathan Nielsens byrådssæde går nu til suppleanten Kim Hendry, der fik næstflest vælgere ved sidste kommunalvalg for Liberal Alliance, men siden har meldt sig ud af partiet.
"Det er nu engang sådan, at vælgerne har gjort Kim Hendry til min suppleant, så han kommer ind uden for partierne. Mandaterne følger dem, som vælgerne giver dem, uanset deres tilhørsforhold. I min politiske fortid er Liberal Alliance heller ikke det eneste parti, jeg har været medlem af. Så jeg vil ønske Kim held og lykke i sit virke," siger Jonathan Nielsen, som i sin tid blev valgt ind som eneste Liberal Alliance-byrådsmedlem, men siden fik selskab af Marco Oehlenschläger, som skiftede til partiet fra Venstre.

Politiske resultater

Nu glæder Jonathan Nielsen sig til at tage hul på sit nye arbejde:
"Jeg er mig meget bevidst om, at positionen giver helt særlige og gunstige betingelser for at levere politiske resultater til gavn for alle borgere her i landet - i øvrigt i nært samarbejde med en af Danmarks store politiske begavelser," skriver han på Facebook.

null

Publiceret 05 December 2016 16:00