Kim Hendry står til at skulle afløse Liberal Alliances Jonathan Nielsen i byrådet i Hillerød - også selvom han ikke længere er medlem af partiet. Arkivfoto

Kim Hendry står til at skulle afløse Liberal Alliances Jonathan Nielsen i byrådet i Hillerød - også selvom han ikke længere er medlem af partiet. Arkivfoto

Ikke længere medlem af partiet:

Kim Hendry erstatter Jonathan Nielsen

Nummer to på Liberal Alliances liste er ikke længere medlem af det parti, han nu står til at skulle sidde i byrådet for

Af
Jens Berg Thomsen

Mette Dolmer Thygesen

Nyt medlem af Hillerød Byråd står til at blive partiets tidligere kandidat og medlem, Kim Hendry fra Skævinge.
Kim Hendry fik andenflest stemmer for Liberal Alliance til seneste valg i 2013 efter Jonathan Nielsen, der nu træder ud af Hillerød Byråd og skal være særlig rådgiver for økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll.
Kim Hendry fik 136 personlige stemmer ved valget - fem flere end nummer tre Elisabeth Stieper Tofte.

Meldte sig ud i februar

Kim Hendry meldte sig tidligere på året ud af Liberal Alliance, men står alligevel først på listen til at overtage Jonathan Nielsens plads i byrådet. Han kommer dermed til at sidde i byrådet uden for parti.
Kim Hendry skriver på Facebook, at han takker ja til at overtage pladsen i byrådet:
"Det er med stor respekt, jeg i dag har takket ja til en plads i Hillerød byråd, da min gode personlige ven og tidligere partifælle Jonathan Nielsen har fået super mulighed for sine politiske udfoldelser på Christiansborg. 
Jeg overtager pladsen som byrådsmedlem i resten af perioden til udgangen af 2017, glæder mig til opgaven og ser frem til det som et mindre comeback," skriver han.
Marco Oehlenschläger, Liberal Alliances andet byrådsmedlem, blev i 2013 valgt ind for Venstre og skiftede sidenhen parti. Han bliver altså nu eneste medlem af Liberal Alliance i byrådet:
"Jonathans udtræden betyder, at jeg er den eneste repræsentant for Liberal Alliance i Hillerød Byråd. Dog skal jeg understrege, at Liberal Alliance stadig står stærkt i Hillerød, og at jeg fortsat kommer til at kæmpe intensivt for at skabe flest og bedst mulige liberale resultater," skriver han på Facebook.

null

Publiceret 05 December 2016 15:00