Jonathan Nielsens arbejde er at levere politiske input til de folk, der nu sidder og forhandler nyt regeringsgrundlag for Liberal Alliance. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Jonathan Nielsens arbejde er at levere politiske input til de folk, der nu sidder og forhandler nyt regeringsgrundlag for Liberal Alliance. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Liberal Alliance:

"En naturlig udvikling for vores parti"

Det er en tilbagevending til den oprindelige strategi, at Liberal Alliance nu sidder og forhandler regeringsgrundlag, mener lokalt byrådsmedlem

Af
Jens Berg Thomsen

Som ansat i sekretariatet til sit partis folketingsgruppe er byrådsmedlem i Hillerød Jonathan Nielsen (LA) en del af de forhandlinger, der nu er i gang for at finde grundsten til et nyt regeringssamarbejde. I sin tale lørdag på Venstres landsmøde sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen, at han ville invitere Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance til forhandlinger.
"Alt er oppe i luften og bliver diskuteret. Nu bliver der ikke kun talt topskat, men alle emner er i spil, store som små. Det ene øjeblik er det måske skat, og i det næste er det udlændinge. Nu skal alle tre partier se, hvor vi kan lægge fælles snitflader," siger Jonathan Nielsen.

Naturlig udvikling

Statsministeren har tidligere sagt til Politiko, at han "ikke har en deadline" for, hvornår en ny regering er på plads.
"Jeg synes, det er en naturlig udvikling i vores partis rolle. Vi lagde grundstenen for halvandet til to år siden og blev lidt mere runde og milde, men stadig med ideologisk kant," siger jonathan Nielsen.
"Vi viste under og efter valget, at vi var ville vil at tage ansvaret og tog også en ekstra dronningerunde," siger han med henvisning til, at hans partiformand i juni 2015 i første omgang gav den senere statsminister Lars Løkke Rasmussen mandat til at forhandle en regering på plads med både Venstre, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance.

Det lykkedes som bekendt ikke, og Venstre dannede en regering bestående af ene ministre fra eget parti.
"Dengang kunne det ikke lade sig gøre. Nu kan det måske, og denne gang er det en ny regering. Ikke en fortsættelse af Venstreregeringen så hvad der kommer til at stå i et nyt regeringsgrundlag, er naturligvis helt centralt," siger Jonathan Nielsen.

Mere ud af at sidde i regeringskontorerne

Efter udmeldingen om at Liberal Alliance først ville forhandle om regeringsdeltagelse og siden droppede sit krav om lettelse af topskatten på fem procentpoint hele vejen op, har der været kritik af, at partiet har valgt ministerbiler frem for principper.
"Jeg forstår godt, at folk gør sig morsomme. Men vi skal så bevise, at de, der har stemt på Liberal Alliance, får noget ud af det. Og det er også min overbevisning, at man får mere ud af at sidde i regeringskontorene. I virkeligheden er det, der sker nu, en tilbagevending til den strategi, vi havde før og efter folketingsvalget. Topskatten har fyldt meget. Men hvis man ser på, hvad vi gik til valg på, vores økonomiske plan, og hvad vi sagde under valgkampen med, at vi ville tage regeringsansvar, så er det, der sker nu meget naturligt," siger Jonathan Nielsen.
"Liberal Alliance er ikke en 'one trick pony'. At gå i regering er det rigtige at gøre."

Publiceret 26 November 2016 09:30