”Sådan laver man lilleskole - lav klassekvotient, højt forældreengagement og alsidig undervisning,” skrev avisen i 1966.

”Sådan laver man lilleskole - lav klassekvotient, højt forældreengagement og alsidig undervisning,” skrev avisen i 1966.

Hillerød Lille Skole fejrer 50 års jubilæum

En gruppe forældre oprettede i 1966 skolen som alternativ til de store centralskoler

I år er det 50 år siden, at en gruppe forældre oprettede Hillerød Lille Skole, en skole med et spor fra 1.-7.klasse. Og det fejrer man lørdag 3. september.
Forældrene knoklede i deres fritid, oftest sammen med børnene, for at skabe den skole, som var et alternativ til de store centralskoler.
Om det indledende møde skriver medstifteren Ida From:
”Vi har moret os over det første møde. Vi overgik hinanden i fine vendinger og pædagogiske formuleringer, men efterhånden kom det hele ned på et mere fornuftigt og jordnært plan.”

Ikke en legeplads

“En lilleskole er ikke en legeplads, hvor børnene slår på tromme hele dagen. Pensum er ens for alle skoler,” skriver Ida From videre i 1966.
Hun peger på et mindre miljø, tæt kontakt og højt engagement som forudsætningerne for, at børnene lærer mest muligt bedst muligt.
Den forudsætning er fortsat gældende, så selv med et elevtal, som er steget støt siden indskrivningen af de første 30 elever, har skolen fastholdt ét spor og en lav klassekvotient.
”En hel masse forældre er nu meget trætte – men også lidt stolte,” slutter Ida From.
Det er netop det stærke engagement fra forældre og børn, som skaber fællesskab og ejerskab til Hillerød Lille Skole, hvor man med stolthed ser tilbage på 50 spændende år, skriver skolen i en pressemeddelelse.
Med beslutningen om at etablere en overbygning kan eleverne fremover gå på skolen til og med 9.klasse.
Skolen inviterer nuværende og tidligere elever samt forældre, ansatte og venner af skolen til en festlig dag. Programmet kan ses på skolens hjemmeside. jesl

Publiceret 31 August 2016 06:00