Samlet byråd står bag udvidelse af skolen i Nødebo.Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Samlet byråd står bag udvidelse af skolen i Nødebo.Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Samlet byråd jubler:

Nødebos skole får rungende ja til flere klasser

Grønnevangs afdeling i Nødebo får nu 5.- og 6. klasse

Af
Jens Berg Thomsen

Rosen flød fra både begge fløje og sider, da byrådet onsdag aften vedtog, at Grønnevangskolens afdeling i Nødebo får lov til at udvide med både 5.- og 6. klassetrin. Baggrunden er blandt andet en "massiv forældreopbakning" og samarbejde med blandt andet Skovskolen i Nødebo.
"Det er en solstrålehistorie," sagde Rikke Macholm (SF), der kunne meddele, at punktet også var blevet vedtaget med applaus i børne-familieudvalget, som hun er formand for.
Rikke Macholms nabo i byrådssalen, Marco Oehlenschläger (LA) havde også de rosende ord fremme og talte om "et kæmpe arbejde" og roste skolen for at "formå at effektivisere."
"Det er fantastisk godt arbejde og et bevis for, at vi skal bevare vores små skoler ude i lokalsamfundene. Udvidelsen er et resultat af en kreativ proces, der er igangsat af lokale interessenter. Det er en skole, der har nogle visioner, og det er godt for Nødebo. For at tiltrække nye børnefamilier er det her et godt skridt," sagde Camilla Hay (V).
"Meget stort tillykke til Nødebo. Det her er et godt eksempel på, at behårdt arbejde og godt engangement kan sikre en skole som Nødebo," sagde Mette Thiesen (K).
"For os er det vigtigt, at vi tager initiativer, der gør folkeskolen til et tilvalg og ikke et fravalg. Forældreopbakningen her er jo eksemplarisk og tjener allerede som inspiration," sagde Jørgen Suhr (R).

Publiceret 28 February 2016 10:00