Kulturminister og kirkeminister Bertil Haarder uddeler Kulturministeriets store idrætspris på 100.000 kr til Lasse Petersen (med skæg) og Kasper Pontopidan fra IF Skjold Skævinge.
Foto: Jens Dresling/Polfoto

Kulturminister og kirkeminister Bertil Haarder uddeler Kulturministeriets store idrætspris på 100.000 kr til Lasse Petersen (med skæg) og Kasper Pontopidan fra IF Skjold Skævinge. Foto: Jens Dresling/Polfoto

IF Skjold Skævinge fik Kulturministeriets Idrætspris

Den lokale idrætsforening fik prisen og 100.000 kroner for Klub Frivillig og sin indsats for at rekruttere frivillige

Af
Steen Tue Bjerborg

I IF Skjold Skævinge har de med den såkaldte Klub Frivillig opfundet en succesrig måde at tiltrække frivillige på. Og den har nu ikke bare tilført foreningen flere frivillige, men nu også sikret den en fornem idrætspris.
Tirsdag fik IF Skjold Skævinge fik nemlig Kulturministeriets Idrætspris 2015, der er en pris, der uddeleles en gang om året for "en exceptionel idrætspræstation eller indsats inden for hele idrættens verden", som det hedder. Og det skete med baggrund i en indstilling fra DGI og det arbejde, som foreningen netop har gjort for at rekruttere frivillige.
"Rekruttering af frivillige er en stor udfordring for mange foreninger. Men IF Skjold Skævinge har fundet svaret på udfordringen og formået at udbrede sin metode til at rekruttere frivillige til andre foreninger," udtalte kulturminister Bertel Haarder, da han overrakte prisen og checken til formand Lasse Petersen og bestyrelsesformand Kasper Pontoppidan i Kulturministeriet tirsdag.

Har været en succes

IF Skjold Skævinge fik prisen foran 13 andre kandidater. Og det fik de blandt andet også for at have spredt ideen og højnet bevidstheden blandt mange idrætsledere om, at det er muligt at gøre noget aktivt for at tiltrække flere frivillige.
Og at det kan kan lade sig gøre, er Klub Frivillig et levende bevis på. Før etableringen var der kun 14 frivillige i hele IF Skjold Skævinge, men i dag er der over 220 medlemmer af Klub Frivillig.
"Dette er essentielt for vores samfund, fordi frivilligheden i foreningerne skaber en stor værdi for idrætslivet og samfundet som helhed. Ikke en værdi, som man kan gå ud og måle og veje og gøre op i kroner og øre, men som kan mærkes på sammenhængskraften i samfundet og på graden af tillid, vi har til hinanden," konstaterede Bertel Haarder, der sammen med prisen overrakte en check på 100.000 kroner til Lasse Petersen og Kasper Pontoppidan, som de vil bruge på arbejdet i foreningen.

Kulturminister og kirkeminister Bertil Haarder roste IF Sjold Skævinge for sin indsats for at få frivillige, og hvor vigtigt det er, da han uddelte Kulturministeriets store idrætspris på 100.000 kr til Lasse Petersen (med skæg) og Kasper Pontopidan fra IF Skjold Skævinge i Kulturministeriet tirsdag. Foto:

Kulturminister og kirkeminister Bertil Haarder roste IF Sjold Skævinge for sin indsats for at få frivillige, og hvor vigtigt det er, da han uddelte Kulturministeriets store idrætspris på 100.000 kr til Lasse Petersen (med skæg) og Kasper Pontopidan fra IF Skjold Skævinge i Kulturministeriet tirsdag. Foto:

Formand takker alle

Det var da også en stolt formand Lasse Petersen, der bagefter kunne videregive en tak til de medlemmer og frivillige, der nu har været med til at ikke bare at gøre Klub Frivillig til en frivillig succes, men også sikret Skævingen-klubben Kulturministeriets Idrætspris 2015.
"Dette er endnu et stort klap på skulderen til alle, der har arbejdet på projektet på tværs af foreningerne og til de mange frivillige, der gang på gang deltager for at løfte i flok. Stor tak og tillykke til alle der har ydet en indsats," slutter han.

Fakta
Prisen er tidligere gået til Dansk Bordtennis Union (2005), forsker Bente Klarlund Pedersen (2006), trampolinspringer Peter Jensen (2007), ildsjæl Martin Damgaard (2008), Idrætsforeningen B 1909 (2009), tidligere dopingmisbruger og foredragsholder Ditlev Traasdahl Madsen (2010), forsker Bengt Saltin (2011), badmintonspiller Peter Gade og roer Eskild Ebbesen (2012), Erhvervsskolernes Elevorganisation (2013) og Dansk Atletik Forbund (2014).

Publiceret 02 December 2015 12:00