Claus Robl træner nu til at gennemføre 12 døgn på cykel tværs over USA. Foto: Mdt

Claus Robl træner nu til at gennemføre 12 døgn på cykel tværs over USA. Foto: Mdt

Claus cykler tværs over USA på 12 dage

Claus Robl fra Hillerød har sat sig et nyt mål: At gennemføre verdens hårdeste og længste cykelløb Race Across America

Sidste sommer gennemførte Claus Robl fra Hillerød det cykelløb, der kaldes verdens hårdeste endagscykelløb: Race Across The Alps med 534 kilometer og 14.000 højdemeter over 11 bjergtoppe på 28 timer.

Dengang lød beskeden bagefter fra Claus Robl til Hillerød Posten, at han nok mente, han havde "ramt overliggeren nu". Men når man er bidt af cykelsporten og en hund efter de helt store udfordringer - så stopper man selvfølgelig ikke der.

Allerede et halvt år efter, i januar 2015, tikkede der en mail ind til Hillerød Posten med beskeden om, at nu ventede der en ny målsætning: At gennemføre det der kaldes verdens hårdeste og længste cykelløb Race Across America. Det er et enkeltmandsløb, hvor rytterne kører 4800 kilometer på tværs af USA igennem ørkner med op til 50 graders varme og over Rocky Mountains i 3800 meters højde på i alt 12 dage. Dermed skal deltagerne cykle omkring 450 kilometer i døgnet og får måske kun maximalt to timers søvn per døgn. Men det afskrækker ikke Claus Robl:

"Jeg tror fuldt og fast på, at jeg kan gennemføre. Jeg tror ikke, jeg har stillet op i noget nogensinde, som jeg ikke har gennemført," siger den 47-årige fritidscykelrytter.

Super fed oplevelse

Ideen om den nye udfordring opstod, efter at han havde sundet sig ovenpå Race Across The Alps:

"Det var en super fed oplevelse - det var hårdt og jeg kæmpede, men jeg kunne ikke slippe det bagefter. Jeg begyndte at overveje, hvad min næste udfordring skulle være, og hvorfor så ikke vælge det største af dem alle," forklarer Claus Robl, som samtidig heller aldrig har været i USA før:

"Så eventyrlysten driver mig også. Hvorfor ikke tage turen gennem USA på cykel?".

Cykelsporten er hans store passion, forklarer han. Så ligesom at de, der brænder for eksempelvis teater, gerne vil se flere teaterstykker og måske også rejser til udlandet for at se dem, så længes han efter nye oplevelser og udfordringer på de to hjul.

Claus Robl gennemførte i sommeren 2014 turen Race Across the Alps op og ned af 11 bjerge på 28 timer. Privatfoto

Claus Robl gennemførte i sommeren 2014 turen Race Across the Alps op og ned af 11 bjerge på 28 timer. Privatfoto

Tilpasser træningen

Træningen klarer han samtidig med, at der er tid til chefjobbet i Vallensbæk Kommune, familien med kone og børn og trænerjobbet i Hillerød Fysioterapi & Træningscenter i FrederiksborgCentret.

"Jeg bliver altid lidt provokeret af folk, der mener, at man nærmest må leve to liv og bryde med familien, når man skal træne til store løb. Jeg tilpasser min træning til hverdagen og kan sagtens passe både familie og job samtidig," siger Claus Robl, der blandt andet bruger transporttiden til og fra jobbet på cyklen.

Claus Robl har udstyret i orden til turen, men mangler sponsorer til at betale for det team, der skal følge ham. Foto: Mdt

Claus Robl har udstyret i orden til turen, men mangler sponsorer til at betale for det team, der skal følge ham. Foto: Mdt

Leder efter sponsorer

Han er nu ved at finde sponsorer til løbet, som kommer til at koste ham omkring 300.000 kroner at deltage i. Han skal nemlig have et team på 8-9 mennesker med på turen, blandt andre en læge, og dem sørger han for flybilletter, mad og overnatning til.

"Det er helt afgørende for, om jeg kan klare turen, at jeg har nogle gode mennesker med mig."

Samtidig bliver hele turen filmet til en dokumentarfilm, som skal vise både nedturene og sejrene undervejs.

null

Publiceret 31 July 2015 07:00