Christian den femtes parforcejagtstier i Store Dyrehave er udnævnt til verdensarv. det kan man høre mere om på et møde den 17. august. Foto: Dansk jagt- og skovbrugsmuseum

Christian den femtes parforcejagtstier i Store Dyrehave er udnævnt til verdensarv. det kan man høre mere om på et møde den 17. august. Foto: Dansk jagt- og skovbrugsmuseum

Hillerød arbejder sammen om verdensarv

Møde om parforcejagtsystem skal styrke brandingen af Hillerød

Erhvervsliv, foreninger, kommunen og kulturinstitutioner skal samarbejde om at få mest muligt ud af Unescos udnævnelse af parforcejagtlandskabet som verdensarv.

Derfor indkalder Hillerød Kommune og C4 til et møde, hvor alle parter kan få inspiration og ny viden.

Det er Store Dyrehave og den sydlige del af Gribskov i Hillerød Kommune, som nu er blevet udpeget som verdensarvsareal:

"Denne enestående udnævnelse vil tiltrække sig stor opmærksomhed fra både Hillerøds borgere og turister. Samarbejde og fælles branding af Hillerød som verdensarvskommune vil betyde, at kommunen bliver positiv synlig i både Danmark og udlandet. Hvordan kan vi i fællesskab udnytte denne mulighed? Hvor ser vi potentialerne, og hvilke tiltag kunne med fordel iværksættes for at styrke den gode historie," spørger parterne i en pressemeddelelse.

Dette skal diskuteres på mødet, som finder sted på Frederiksborg Slot mandag den 17. august kl. 16–18.

På mødet er der oplæg af Jette Baagøe, som er formand for styregruppen for projektet for optagelse af det nordsjællandske parforcejagtlandskab på Unescos liste over verdensarv og direktør på Dansk jagt- og skovbrugsmuseum. Man kan også høre Tove Damsholt, som er direktør for Østsjællands Museum og har fulgt processen tæt omkring Stevns Klint verdensarvsudnævnelse, og Annette Sørensen, direktør for VisitNordsjælland.

Der er også sat en halv time af til en workshop.

Tilmelding til Jette Salling js@c4.dk senest den 12. august.

null

Publiceret 06 July 2015 20:00