Hillerøds elever i 1. klasse læser ringere end for et år siden. Modelfoto

Hillerøds elever i 1. klasse læser ringere end for et år siden. Modelfoto

Hillerøds børn bliver dårligere til læsning

Elever i 1. klasse læser dårligere end tidligere. “Der skal mere fokus til,” siger udvalgsmedlem

Af
Jens Berg Thomsen

Andelen af elever i Hillerød Kommunes førsteklasser, der mestrer “alderssvarende læseafkodning” er faldet.
82 procent af eleverne levede op til kriteriet i 2013/14, og det er syv procent lavere end året før, viser en opgørelse fra kommunen over en række forskellige udviklingsmål.
Dermed lever kommunen ikke op til sit eget mål om, at 88 procent af eleverne skal leve op til at mestre alderssvarende læseafkodning.
“Jeg er slet ikke i tvivl om, at vi skal være markant bedre,” siger medlem af børne- og familieudvalget Mette Thiesen (K), der selv arbejder som folkeskolelærer.
“Læsning er udgangspunktet for alting. Du kan ikke løse opgaver i andre fag, hvis du ikke kan læse, så læsning er noget af det allervigtigste.”

Skal løses på skolerne

Faldet får ikke Mette Thiesen til at mene, at målet på de 88 procent skal sættes ned.
“Nej, jeg synes, vi skal sætte barren højt. Det er et spørgsmål om at have fokus på læsning. Det har vi politisk, og jeg er ikke i tvivl om, at vi har dygtigt personale på skolerne, der kan løse opgaven.”
Hillerød Posten har ikke kunnet træffe udvalgets næstformand Christina Høi Skovdahl (S) inden deadline. Udvalgsformand Rikke Macholm (SF) havde meldt afbud til onsdagens møde på grund af sygdom.

null

Publiceret 07 February 2015 01:00

Tjener Boldt på besøg i Alsønderup

Foredrag Skuespiller Per Pallesen kommer på besøg i Kulsviergården i Alsønderup og holder foredrag om et langt liv i dansk revy og teater. Det er Lanbosenior Nordsjælland, der arrangerer foredraget i Kulsviergården, hvor alle er velkomne. hvor der også serveres kaffe og kage.

Lokale unge med i familiemusical

Per Pallesen er kendt for en lang række roller ikke mindst på revyscenen og i TV. Man behøver blot sige ”osse li’e på en studs” og ”Yes my boys”, så husker de fleste danskere Per Pallesen som Mathiesen i et forrygende samspil med Tommy Kenter.

Festskrift skildrer 50 år med Alsønderup Fester

Også i rollen i Matador som tjener på Jernbanerestauranten, Severin Boldt husker mange Per Pallesen. Desuden har han været instruktør i flere revyer og på teatret.

Det foregår torsdag 31. oktober kl. 13.30.

CV

Se billederne: Alsønderup festede trods halvskidt vejr