Marco Oehlenschläger er her i aktion som byrådsmedlem for Venstre. Det er slut nu. Tirsdag meldte han sig ud af Venstre og ind i Liberal Alliance.Arkivfoto: John Jessen Hansen

Marco Oehlenschläger er her i aktion som byrådsmedlem for Venstre. Det er slut nu. Tirsdag meldte han sig ud af Venstre og ind i Liberal Alliance.Arkivfoto: John Jessen Hansen

Marco Oehlenschläger forlader Venstre i Hillerød Byråd

Det nyvalgte byrådsmedlem forlader Venstre i protest mod Lars Løkke Rasmussens politikse udmeldinger om blandt andet topskat. Han afviser problemer i Venstres gruppe i Hillerød

Af
Jens Berg Thomsen

Venstre i Hillerød Byråd mister det nyvalgte medlem Marco Oehlenschläger. Tirsdag morgen meddelte han, at han forlader den ni mand store byrådsgruppe i protest mod formand og statsministerkandidat Lars Løkke Rasmussens politiske udmeldinger søndag i et stort interview i Jyllands-Posten.

Her sagde Venstres statsministerkandidat, at et kommende samarbejde i den blå blok i Folketinget ville medføre en række krav med Løkke som statsminister. Blandt at den offentlige vækst ikke måtte overstige 0,6 procent, og at han ville sikre en større gevinst ved at arbejde i bunden af indkomstskalaen.

"Det er uambitiøst at nedprioritere topskattelettelser for at fastholde et højt, offentligt forbrug," siger Marco Oehlenschläger, der mener, at pengene kan findes ved at fastholde nulvækst i den offentlige sektor.

"Jeg skifter til Liberal Alliance, fordi de tør tage kampen for økonomisk vækst, beskæftigelse og liberale værdiger," siger han.

Ikke intern strid

For nylig skrev Marco Oehlenschläger et læserbrev her i Hillerød Posten med byrådsmedlem Jonathan Nielsen, der netop er fra Liberal Alliance. I læserbrevet langede de to ud efter borgmester Dorte Meldgaard (K) for blandt andet ikke at lede møder ordentligt. Sidenhen var Venstres gruppeformand i Hillerød Byråd Peter Frederiksen ude og sige, at "i Venstre er der højt til loftet og langt til døren."

Men Marco Oehlenschläger afviser intern strid i Venstre som forklaring på hans afgang.

"Nej, det har overhovedet ikke noget med det at gøre. Hvad der har været af interne samtaler i Venstre, vil jeg ikke gå ind i. Jeg ønsker dem held og lykke fremover og håber på et godt samarbejde i byrådet," siger Marco Oehlenschläger.

Han mener ikke, hans skifte fører til et balanceryk i byrådet.

"Uanset hvad sidder vi jo stadig i opposition. Men det giver selvfølgelig mulighed for at føre liberal politik," siger han.

Vil føre samme politik

Partihoppet fra Marco Oehlenschläger fører ikke til en ændret politik - selvom han gik til valg for Venstre tilbage i november og blev valgt i byrådet for første gang.

"Jeg fortsætter med den politik, jeg er gået til valg på. Jeg går ind for en effektiv offentlig sektor, vækst i Hillerød og bedre vilkår for erhvervslivet. Men jeg kan ikke se mig selv føre den politik efter udmeldingerne fra Lars Løkke Rasmussen," siger han.

"Uanset hvad har en stemme på mig været en stemme på liberal politik. Så det ændrer ikke noget," siger Marco Oehlenschläger.

Administrationen i kommunen er nu ved at finde ud af, om han skal flytte fysisk plads i Hillerød Byråd, men det arbejdes der på til næste byrådsmøde.

null

Publiceret 13 May 2014 13:00