Foto: Klaus Harbo

Foto: Klaus Harbo

Omfavnelse fra Voices of Gospel

Hillerød Postens kulturanmelder Pernille Petersen har været i Støberihallen i Hillerød for at høre Voices of Gospel - læs hendes anmeldelse af koncerten her

Af
Pernille Petersen

Når man én gang har oplevet noget fantastisk, og derpå søger det igen, ender man ofte med at blive skuffet. Det kan jeg dog ikke sige om min anden koncertoplevelse med Voices of Gospel - det gik lige så rent ind som første gang.

Koncerten søndag aften startede med, at omkring 90 mennesker, der havde deltaget i en gospelworkshop i løbet af dagen, sang nogle sange. Selvom det ikke var Voices of Gospel-koret, havde de samme udstråling, og det var tydeligt, at de havde fået 'del i magien' i løbet af den dag, de havde tilbragt sammen. Det får mig til at tænke på, om det helt særlige ikke også skal søges hos de folk, der står bag ved koret. Her var i hvert fald en masse mennesker, for hvem det lykkedes at gøre mig en lille smule misundelig over ikke at have været en del af den oplevelse, som det må være at samles om noget, der sender så meget positivt ud til publikum.

Energi og livsglæde

Derefter gik Voices of Gospel på, og lad os bare starte med den energi, dette kor sender ud: Det er helt specielt at møde så meget sang- og livsglæde fra så mange mennesker på én gang. Man glemmer hurtigt, at mandag morgen venter lige om hjørnet, når man sidder der i salen og bliver blæst tilbage, og jeg er overbevist om, at dette kor vil få selv det største amerikanske sydstatskor til at blegne.

De intense afslutninger, koret leverer, efterlader tilskueren åndeløs. På samme tid roligt og kraftfuldt bliver de stille sange sunget, og når de skifter til en sang med mere gang i, er det svært at sidde stille på stolen. Der var også spundet et par overraskelser ind i aftenens repertoire - jeg tror for eksempel, det er de færreste gospelkor, der bevæger sig ud i rapgenren, og endnu færre for hvem det lykkes at gøre det så godt, som søndag aften i Støberihallen.

Koret leverer sangene med en indfølelse og en musikalsk entusiasme, der kan gøre en helt nervøs for, om scenen nu holder, eller mikrofonerne vælter. Men det gjorde de ikke. Det gik som det skulle, og jeg kunne læne mig tilbage og bare nyde den store omfavnelse, det er at være til koncert med Voices of Gospel!

Publiceret 28 April 2009 11:00