Her kan der være P-plads ved Trollesmindealle, foreslår Enhedslisten. Privatfoto

Her kan der være P-plads ved Trollesmindealle, foreslår Enhedslisten. Privatfoto

DEBAT: Mindre biltrafik i Hillerød kræver p-pladser uden for centrum

Karl Erik Rasmussen, bestyrelsesmedlem i Enhedslisten Hillerød, Højager 245, Hillerød

Der vil fortsat være trængsel af biler igennem Hillerød centrum. Trængslen vil sikkert ikke blive mindre, efterhånden som der kommer flere el-biler og andre el-køretøjer.

Den eneste måde, der er for at formindske trængslen på, er ved at begrænse den individuelle biltrafik igennem byen og ind i byen.

En måde for at få mindre biltrafik er ved at have P-pladser uden for bymidten. Som supplement til P-pladsen ved Teglgårdssøen er det en god ide at placere en P-plads ved Trollesmindealle vest for Bøllemosen og syd for det kommende Frederiksbro-kvarter. Der kan være indkørsel fra Trollesmindealle, der har direkte forbindelse til vejnettet ud og ind af byen. Der kan blive gå adgang igennem Frederiksbro med den eksisterende tunnel under Roskildevej direkte til Slotsarkaderne.

P-pladsen på dette sted kunne også være for turistbusser, hvis der etableres afsætning og opsamling tæt på slottet.

Lidt visioner for fremtiden kunne være at begynde på forsøg med mere offentlig transport i bymidten. Flere og flere byer laver forsøg med førerløse automatiske el-busser. Det kunne man også gøre i Hillerød.

Forestil jer, at der kørte en sådan bus fra parkeringen ved Teglgårdssøen forbi stationen og videre af Nordre Banevej, Helsingørgade og Slotsgade til Frederiksborg Slot. Bussen skal selvfølgelig have forkørselsret i forhold til biltrafikken på det første stykke og der skal være en fast bane i gågaderne. Movia har allerede forsøg i gang i Køge, og der er forsøg på vej i København.

Kom også i gang i Hillerød?

Publiceret 09 November 2019 06:00