Hvornår kommer der en sikker cykelsti på Milnersvej, spørger Thomas Schiermacher. Arkivfoto

Hvornår kommer der en sikker cykelsti på Milnersvej, spørger Thomas Schiermacher. Arkivfoto

DEBAT: Stadig ingen sikker sti til byens skolebørn

Thomas Schiermacher, Favrholmvænget 41, 3400 Hillerød

Vi tør faktisk ikke sende vores 9-årige datter alene i skole ad Milnersvej. Og vi er bekymrede over at sende vores 14-årige ad samme rute i skole.

Ved valget sidste år i november til kommunalbestyrelsen blev vi, der bor ’bagved’ Frederiksborgcentret, lovet, at den farlige cykelvej til Marie Mørk skole og Frederiksborg Byskole ville blive forbedret med en ny sti snarest. Men det er stadig ikke sket.

Derimod er der sket det, at cykelvejen er endnu farligere, fordi byggeprojektet ved Frederiksborgcentret kræver gravearbejde og spærring af cykelstien. Samtidig er den kombinerede gang- og cykelsti et mareridt at færdes på især morgen og eftermiddag, hvor cykler og fodgængere zig-zagger mellem hinanden, og bilerne kører ind og ud af de mange farlige udkørsler fra uddannelsesinstitutionerne, Frederiksborgcentret og boligerne på vejen.

Cykelvejen er endnu farligere, fordi byggeprojektet ved Frederiksborgcentret kræver gravearbejde og spærring af cykelstien

Det første stykke af Milnersvej, indtil Godthåbsvej, er rigeligt bredt til, at man etablerer opdelt gang- og cykelsti. Det kræver, at nogle få træer lader livet. Det ville også være godt for udsigtsforholdene fra ind- og ud kørsler.

Og så er der stien bag om Frederiksborgcentret. Hvornår kommer den, kære lokalpolitiker? Var det bare noget, I sagde, da krydserne skulle sættes? Hvad er tidsplanen? På kommunens hjemmeside står der, at den skal anlægges i efteråret 2019. Det er nu.

Publiceret 22 October 2019 16:00