Før pengene tilbage til Hillerøds uddannelser, skriver Niels Thøgersen til regeringen. Arkivfoto

Før pengene tilbage til Hillerøds uddannelser, skriver Niels Thøgersen til regeringen. Arkivfoto

DEBAT: Hillerøds uddannelser er blevet amputeret: Den nye finanslov kompenserer med et plaster

Niels Thøgersen, Slettebjerget 157, 3400 Hillerød

Hillerød er en rigtig uddannelsesby. Vi har samtlige gymnasiale uddannelser repræsenteret, heriblandt det almene, det tekniske og handelsskolen, og derfor strømmer op imod 3000 elever hver dag ind ad hoveddørene på gymnasierne i Hillerød.

I 2015 vedtog VLAK-regeringen dog omprioriteringsbidraget, der er et pænt ord for 2%-besparelser på bl.a. uddannelse. Således skulle lærerne nu i ikke blot Hillerød, men i hele Danmark til at løbe hurtigere, rette afleveringer hurtigere og have flere timer.

Besparelserne smittede dog selvfølgelig også af på eleverne, der nu oplevede stressede lærere, kun fik minimal feedback og bl.a. kom på færre studieture. Uddannelserne, som vi i Hillerød er så stolte af, blev derfor amputeret.

I valgkampen lovede Mette Frederiksen, at hvis hun vandt, ville hun stoppe besparelserne. Dette er også, hvad hun lægger op til i den nye finanslov, men problemet er, at det ikke er nok. Hvis Mette Frederiksen som det eneste vælger at stoppe besparelserne, er det, som kompenserede man kun med et plaster efter amputationen.

Der vil således stadig være lærere, som bliver syge og går ned med stress, lærere der skal løbe hurtigere, og elever der kun får den absolut minimale feedback.

For at bringe det uddannelsessystem tilbage, som vi i Hillerød er så stolte af, skal pengene derfor også tilbageføres til uddannelserne.

Publiceret 14 October 2019 15:00